Unicef, sobre les guerres al món: “Els nens suporten el pes d’un món en crisi”

cropped-fav.png
Un nen apareix a la coberta de la publicació.

Un nen que frega els deu anys d’edat, ple de pols i amb un rostre entristit, treu el cap pel balcó d’una casa, visiblement danyat per l’estat de l’estructura i de l’estenedor de la roba, que amb prou feines encara s’hi manté. Així es descriu la fotografia que Unicef Itàlia ha decidit reproduir a la portada d’una publicació monogràfica de set pàgines i que, amb el títol d’Infants entre guerres i emergències oblidades, s’emmarca en la celebració, el pròxim 20 de novembre, del Dia Mundial de la Infància i l’Adolescent.

Els infants que han estat víctimes mortals directes de l’actual situació bèl·lica a Terra Santa han esdevingut l’últim cas de guerres en què aquesta franja social n’ha acabat sent la més perjudicada: per darrere, indrets com ara Haití, Síria, Sudan, Ucraïna i el Iemen fan més grossa una llista de disputes que, lluny de posar fi, han generat xifres dramàticament negatives pel que fa als nens i nenes morts per causes militars.

A tot el món, “els atacs contra els nens continuen sense parar: més de 400 milions de nens viuen en zones de conflicte”, destaca el document. De fet, segons les Nacions Unides, entre el 2005 i el 2022 “almenys 120.000 nens van ser assassinats o mutilats per guerres arreu del món, una mitjana de prop de 20 per dia“.

Aquesta organització d’ajuda internacional també hi manifesta que els nens “suporten el pes d’un món en crisi, amb milions de persones que lluiten per sobreviure”. Segons el text, a més, els infants que acaben trobant-se en aquests escenaris d’incertesa i violència desmesurada, “no inicien conflictes i no tenen poder per aturar-los”, raó per la qual, indiquen des d’Unicef, necessiten que “tots els països posin la seva seguretat en primer lloc i imagiin un futur on estiguin sans, segurs i educats”, conclou.

Llegir més sobre:

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia