Barcelona serà l’escenari d’una trobada interreligiosa en el marc de la 37a edició de la Copa Amèrica de vela, que se celebra enguany a la ciutat. L’acte, anomenat “Una ciutat, moltes veus. Celebració interreligiosa Copa Amèrica Barcelona“, tindrà lloc el 26 de setembre i està organitzat per l’Oficina d’Afers Religiosos (OAR) de l’Ajuntament de Barcelona i el Grup de Treball Estable de Religions (GTER). Aquesta trobada busca donar visibilitat a la diversitat religiosa i cultural de la ciutat i reconèixer la contribució de les comunitats religioses a la cohesió social.
L’esdeveniment se celebrarà al Centre Patriarca Abraham, un espai emblemàtic construït per als Jocs Olímpics de 1992 per acollir esportistes de tot el món. Aquest centre té un valor simbòlic, ja que el nom d’Abraham és compartit per les tres grans religions monoteistes: el judaisme, el cristianisme i l’islam. L’acte també és part de la “Regata Cultural”, un programa d’activitats paral·leles a la Copa Amèrica que inclou propostes culturals i socials per a la ciutadania.
La celebració interreligiosa comptarà amb la presència de representants de diverses tradicions religioses i líders espirituals, així com de l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, i altres autoritats. A través de reflexions sobre textos religiosos i la música de Burruezo & Nur Camerata, es posarà en valor la riquesa de la pluralitat religiosa i la seva aportació a la vida de la ciutat.
L’Oficina d’Afers Religiosos, coorganitzadora de l’acte, promou la llibertat religiosa i el diàleg entre comunitats a Barcelona, seguint el Pla Barcelona Interculturalitat. Per la seva banda, el GTER treballa per fomentar la pau i l’harmonia entre les religions, eliminant prejudicis i promovent la convivència.
L’acte inclourà també una trobada prèvia a l’Hospitality del Parc de Recerca Biomèdica per seguir la competició de la Copa Amèrica des d’una ubicació privilegiada, incloent-hi la final de la Unicredit Youth America’s Cup.
L’esdeveniment interreligiós, organitzat en un moment clau com la Copa Amèrica, és una mostra del compromís de Barcelona amb la inclusió, la diversitat i el respecte mutu. A través de la trobada, es posa en valor el paper fonamental que tenen les comunitats religioses en la cohesió social i la projecció internacional d’una ciutat que es manté oberta i plural.