Un informe recopila més de mig miler d’atacs contra l’Església a Nicaragua des del 2018

cropped-fav.png
Són nombroses les hostilitats a l'Església que denuncia l'informe.

Nicaragua: Una Església perseguida? Aquest és el títol de l’estudi que ha elaborat la investigadora nicaragüenca Martha Patricia Molina per posar de manifest que dels 529 atacs que ha sofert l’Església catòlica des del 2018 al país per part del Govern presidit per Daniel Ortega, “almenys set edificis catòlics” n’han estat confiscats. La llista d’hostilitats, a més, també assenyala esdeveniments com ara l’empresonament d’un bisbe, l’exili de 37 religiosos o l’expulsió de germanes religioses de les seves congregacions.

L’informe, de 232 pàgines, “perfila un estudi minuciós de cada hostilitat executada, que ha estat verificada i descrita de manera ascendent perquè el lector hi pugui accedir des de la primera agressió esdevinguda fins a l’última registrada”, ha definit l’autora.

Així és com, dividits en quatre apartats, els atacs contra el catolicisme desgranen una cronologia de profanacions, sacrilegis, atemptats, robatoris i atacs contra l’Església. Una situació que s’ha agreujat encara més des que el govern nicaragüenc hagi prohibit les processons a l’Església, una decisió que es va prendre al febrer. Per consegüent, la resposta donada pel papa Francesc en una entrevista a Infobae va ser la qualificació d’aquesta actuació com “un desequilibri de la persona que dirigeix el país centreamericà”.

La publicació de l’informe coincideix amb la inclusió de Nicaragua per primera vegada a l’Informe Anual 2023 de la Comissió per a la Llibertat Religiosa Internacional dels Estats Units, en què apareix com un territori “d’especial preocupació” a causa d’una regressió significativa en matèria de llibertat religiosa.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia