Ha passat un any des que successius actes de violència van evidenciar un dels pitjors episodis de persecució anticristiana al Pakistan, i, per això, els líders de la seva Església han volgut manifestar a través de les plataformes de l’organització pontifícia Ajuda a l’Església Necessitada que la seva població continua “terroritzada”.
Així és com es viu davant la possibilitat que es produeixin més atacs com els que es van viure fa dotze mesos. En aquest sentit, els seus culpables, segons critiquen els clergues, no han rendit comptes davant la justícia, raó per la qual els serveis de seguretat han advertit als cristians de ciutats com Jaranwala que no celebrin actes a l’aire lliure per commemorar aquest primer aniversari.
Durant el 16 d’agost del 2023, van ser milers les persones que van incendiar i saquejar més de 25 esglésies i almenys 85 llars de famílies cristianes. Encara amb aquella experiència a les seves retines, el bisbe de Faisalabad, Indrias Rehmat, ha declarat que la voluntat de malestar és una de les que més predomina entre els damnificats i ha exigit al govern del país, amb 77 anys d’història, “faci justífica d’una vegada per totes”.
L’actitud de Rehmat és compartida per Yaqub Yousif, rector de Jaranwala, que en la mateixa publicació al web d’Ajuda a l’Església Necessitada es queixava pel fet que “la gent està pertorbada per la falta de justícia i se sent molt insegura”. “Si les institucions responsables d’impartir justícia no hi poden ajudar, què pot fer la gent com a minories febles?“, es qüestionava el sacerdot.
Segons els darrers informes de la Comissió Nacional de Justícia i Pau (NCJP, per les sigles en anglès) de l’Església catòlica del Pakistan, només cinc de les 305 persones detingudes després de l’atrocitat segueixen entre reixes. El govern pakistanès va actuar amb rapidesa per indemnitzar les persones afectades pels atemptats, però segons fonts d’aquesta institució només s’han pogut rehabilitar 26 de les cases que van ser destrossades pels atemptats.