“Sempre que es tanca una escola, la situació és de tristesa per a tota la comunitat”

file (11)-min
Una professora imparteix una assignatura en aquest centre. | Sagrat Cor

“Ara, quan entres a l’escola del Sagrat Cor del barri del Fort Pienc de Barcelona, que s’ha decidit tancar, les cares dels docents que hi treballen reflecteixen una gran tristor“. És el testimoni d’una representant i portaveu de la Fundació Escola Cristiana consultada per Flama i que, des de fa pocs dies, quan es va assabentar de la notícia, està posant el seu gra de sorra cada dia perquè la decisió de tancar el centre de les Religioses Serventes del Sagrat Cor de Jesús generi els mínims inconvenients possibles.

Després de 84 anys oferint un servei educatiu de qualitat, tal com s’afirma en un comunicat enviat als mitjans per part del centre, el passat 6 de febrer es va decidir fer coneixedores a totes les famílies de la mesura. És una de les quatre escoles que depenen d’aquesta congregació fundada a Vic el 1891: en té una més a Barcelona, una altra a Vic i una darrera a l’Hospitalet de Llobregat.

“En aquest cas, parlem d’un centre que, d’una banda, està ubicat en un barri de l’Eixample de Barcelona on existeix una sobreoferta educativa i, de l’altra, compta amb una xifra molt elevada d’alumnes en una situació vulnerable”, manté aquesta col·laboradora de la Fundació Escola Cristiana, de la qual depèn el Sagrat Cor. Més concretament, la xifra de nens i nenes en aquesta situació representa el 27% de tot el seu alumnat. Això se suma a la davallada demogràfica i l’infrafinançament que afecta la instal·lació educativa, que ha acabat prenent una decisió impossible de presagiar-se fa tan sols uns mesos.

L’escola ha anunciat el tancament de les etapes d’Infantil i Primària per al pròxim mes de setembre, quan comenci un nou curs escolar. En canvi, l’educació secundària que també ofereix continuarà un curs més, d’acord amb el Consorci d’Educació de Catalunya i el Departament d’Educació. El centre ha anunciat, però, que es garanteix l’escolarització en altres centres de tots aquells alumnes que s’hi vegin perjudicats, així com la reubicació dels 25 professors que hi treballen.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia