Sembla que hauria estat col·laborador de l’apòstol sant Pau i succeí l’apòstol sant Pere a la Seu de Roma, succeint a la vegada els papes sant Lli i sant Clet. Amb la Carta als de Corint (c. 96) intervingué primigèniament com a bisbe de Roma en els afers d’una altra comunitat cristiana. També se li atribueixen altres escrits. Molt venerat a l’església antiga, es diu que, desterrat a treballs forçats a Crimea, fou llençat al mar amb una àncora al coll (c. 97). Els sants Ciril i Metodi (s. IX) haurien traslladat el seu cos a l’església que, des del s. III, tenia i té dedicada a Roma, prop del Coliseu. L’invoquen els marbristes i els submarinistes ja que la seva tomba era sota el mar. També ha estat invocada per les mares lactants. Es diu que per sant Climent, el fred ensenya la dent. I que si per sant Climent fa vent, tindrem un bon hivern.
Un altre sant recordat avui és l’abat sant Columbà. Procedia d’un monestir irlandès i, amb varis companys, fundà diversos monestirs a terres franceses amb voluntat evangelitzadora, reformant i consolidant la vida cristiana entre els creients. Promogué la vida monàstica des de plantejaments rigorosos que no sempre foren compartits pels responsables eclesiàstics. D’acord amb els usos irlandesos, fou promotor de la confessió individual canviant els usos anteriors. La seva arrel celta es manifesta en diverses composicions poètiques que emanen gran espiritualitat. Es retirà a la Ligúria on fundà el monestir de Bobbio on morí el 615.
I també es commemoren:
- El martiri de santa Cecília Yu So-Sa, a Seúl / Corea, el 1839.
- El martiri del beat Miquel Agustí Pro, prevere i jesuïta, a Guadalupe, Zacatecas / Mèxic, el 1927, a la persecució dels cristeros.
- El martiri de la beata Maria Cecília Cendoya Araquistan, verge, religiosa de l’Orde de la Visitació de Nostra Senyora, a Madrid, el 1936, víctima de la persecució religiosa de la guerra civil.