Sant Egidi millora les condicions en una presó superpoblada a Malawi i ofereix formació a joves reclusos

cropped-fav.png
Marco Impagliazzo i membres de Sant Egidi a Malawi. | Comunitat de Sant Egidi

Una delegació de la Comunitat de Sant Egidi encapçalada pel seu president, Marco Impagliazzo, va entrar el passat 1 de juliol la presó de Mulanje, a Malawi, segons va informar la mateixa comunitat a través de la seva pàgina web.

El centre penitenciari, on s’amunteguen en condicions crítiques més de 600 presos que reben visites periòdiques de membres locals de Sant Egidi, està situada en una regió del país colpejada regularment per ciclons i temporals.

La superpoblació és el principal problema de la presó que acull el doble dels detinguts de la seva capacitat. En aquest context, Sant Egidi va dotar les instal·lacions amb un sistema hidràulic per al funcionament dels serveis higiènics, per a conrear productes alimentaris i per subministrar aigua potable.

Una altra iniciativa d’aquesta comunitat catòlica internacional de laics al mateix centre va ser la construcció d’un espai on els presos puguin aprendre els oficis de fuster i sastre.

Segons Sant Egidi, la majoria de les persones encarcerades allò són joves i sovint la seva detenció s’allarga més del que està estipulat per manca d’assistència legal.

Les visites dels voluntaris de la comunitat inclouen l’Escola de l’Evangeli i la pregària, i suposa per als presos, “un signe d’esperança que la vida pot tornar a començar plenament, un cop es compleix la pena”.

Atenció a infants i avis vulnerables

El viatge de Marco Impagliazzo va continuar amb les visites a dos habitatges per a ancians que va construir Sant Egidi després dels devastadors efectes del cicló Freddy del 2023.

A Lilongwe, la capital de Malawi, el pesident de Sant Egidi va inaugurar una altra casa on viuen tres infants del carrer, d’entre 5 i 10 anys que, gràcies a la comunitat local, van poder tornar a l’escola i ara poden continuar estudiant amb l’acompanyament dels Joves per la Pau.

Aquest habitatge se suma a d’altres que té la comunitat en diferents municipis del país africà i que estan destinades a acollir menors perquè puguin reprendre els seus estudis i aprendre un ofici.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia