Presentat un postgrau per portar la cultura religiosa a les universitats: “Cal evitar la falta d’espais on es tracti la llibertat religiosa”

cropped-fav.png

Aquest dijous al migdia s’ha presentat, al Palau Mercader de Barcelona, la segona edició del Postgrau en Cultura Religiosa —la primera en qualitat de postgrau interuniversitari— que durant els últims mesos han estat planificant la Universitat de Vic, la Fundació Vedruna Catalunya Educació i la Universitat Ramon Llull amb la col·laboració de la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya.

Segons que han apuntat els organitzadors, una de les principals inquietuds d’aquesta proposta acadèmica és fer front a la mancança d’espais on poder conèixer la llibertat religiosa i, per conseqüència, les possibles situacions en què aquesta sigui determinant per resoldre problemes socials i culturals. A més, el curs busca que tots els claustres educatius tinguin un referent en cultura religiosa, és a dir, un professor amb coneixements i criteris bàsics per connectar de forma interdisciplinar un àmbit que depassa la classe de Religió Catòlica i la d’altres confessions. Així és com la proposta s’aproparà al fet religiós des de la perspectiva de l’antropologia, la Bíblia, l’art i el patrimoni, la diversitat religiosa i la pedagogia.

En aquest acte, s’ha comptat amb les intervencions de Montserrat Espinalt, presidenta de la Fundació Vedruna Catalunya Educació; Antoni Portell, director del CIFE de la UVic-UCC; Andreu Ibarz, comissionat per a la ldentitat i Missió de Blanquerna-Universitat Ramon Llull, i, per últim, de Carles Armengol, director general d’Afers Religiosos.

Posteriorment, un grup d’experts han participat en un debat que ha orbitat al voltant de la pregunta que ha posat títol a l’activitat: “Ens podem imaginar una societat sense cultura religiosa?”. En ell, hi han participat Eloi Aran, cap d’àrea d’identitat i missió de l’Escola Cristiana de Catalunya (FECC); Francesc Torradeflot, membre de l’Associació Unesco per al Diàleg Interreligiós (AUDIR); Quim Cervera, coordinador de la Xarxa interreligiosa per la pau de Justícia i Pau; Maria Coll, periodista i historiadora, codirectora de la revista Valors, així com Manu Andueza, coordinador de l’àrea Teològica de Cristianisme i Justícia.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia