Parròquia llatina de Gaza: “La situació sembla tranquil·la, però els desplaçats estan esgotats”

cropped-fav.png
Pizzaballa ,durant la seva visita a Gaza el passat mes de maig. | Patriarcat Llatí de Jerusalem

En els darrers dies, els tancs israelians han tornat al barri del Zeitoun de la ciutat de Gaza, on es troba la parròquia llatina de la Sagrada Família, un fet que limita els moviments a la zona, ja que el perill de patir un atac és alt.

Ho asseguren fonts de la mateixa parròquia en unes declaracions a l’agència SIR en què revelen que la situació al recinte “sembla tranquil·la”, però els aproximadament 500 desplaçats que s’hi refugien “estan esgotats” i, a més a més, “l’exèrcit israelià ha donat una ordre d’evacuació a alguns barris veïns”.

D’acord amb les mateixes fonts, que volen mantenir-se en l’anonimat, l’ajuda humanitària arriba actualment al nord de la Franja “amb molta més dificultat que fa algunes setmanes” i la població que queda en aquesta zona està “lluitant molt per sobreviure”.

La comunitat parroquial, que també intenta ajudar altres famílies musulmanes de l’entorn, va relatar la setmana com l’Escola Sagrada Família de Gaza, situada a uns 4 kilòmetres de l’església, va rebre un atac el passat 7 de juliol que va provocar diversos morts i ferits. L’acte, segons el Patriarcat Llatí, va ser “aparentment dut a terme per l’exèrcit israelià”.

Un camió descarrega ajuda humanitària a la l’església de Gaza. | Parròquia de la Sagrada Família

No hi ha ‘zones segures’ a Gaza

Mentrestant, les incursions de les forces militars israelianes a la Franja continuen després de 285 dies d’invasió. “No existeixen les ‘zones segures’, les ‘evacuacions’, ni les “zones humanitàries” a Gaza”, assegura la UNRWA en un dels seus darrers informes sobre la situació a la Franja.

L’agència de les Nacions Unides pels refugiats palestins, que des del 7 d’octubre passat ha vist morir sota els bombardejos més d’un centenar dels seus treballadors, denuncia que “les bombes cauen a tot arreu sense importar si són refugis de l’UNRWA, escoles, hospitals o tendes de campanya”. “Mai va ser veritat que hi hagués un lloc segur al qual evacuar a Gaza”, lamenta l’organització.

L’UNRWA recorda que “la població no pot més” i que està “devastada per veure com les persones que més estimen són assassinades en llocs que haurien de ser segurs”. En aquest sentit, l’agència alerta del trauma que pateix un poble que durant els darrers mesos s’ha vist obligat a “desplaçar-se una vegada i una altra buscant seguretat on no n’hi ha”.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia