Parolin: “L’acord sobre l’alto el foc i l’alliberament dels ostatges és un pas endavant d’immensa importància”

cropped-fav.png
El cardenal Parolin, durant una intervenció al Consell d'Europa. | Vatican Media

L’alto el foc acordat entre Israel i Hamàs és “un pas endavant d’immensa importància”. Així ho va assegurar el secretari d’Estat de la Santa Seu, el cardenal Pietro Parolin, en unes declaracions als mitjans vaticans el passat dimecres 22 de novembre a la tarda al marge d’un acte celebrat al Palazzo Cesi en relació amb el patrimoni arquitectònic de la Santa Seu. 

La treva, que segons Qatar començarà el divendres a les 7 del matí, servirà per alliberar 50 ostatges israelians en mans de Hamàs i 150 palestins detinguts a Israel. Una qüestió que, segons el purpurat, és clau en la resolució d’aquest conflicte. “Si comencem a resoldre aquest tema, és d’esperar que llavors puguem aconseguir una treva definitiva i l’inici de negociacions i una solució pacífica a aquest conflicte que està ensagnant Orient Mitjà”, va dir el número dos del Papa.  

Parolin també va ser preguntat per l’audiència de caràcter “estrictament humanitari” que dimecres va mantenir el papa Francesc, per separat, amb un grup d’israelians i un altre de palestins afectats pel conflicte. Durant la reunió amb els palestins, segons van assegurar alguns dels participants, el pontífex va fer servir el terme “genocidi” per referir-se a la situació actual Gaza. En aquest sentit, Parolin va assegurar no haver rebut “cap informació directa sobre la conversa”, ni sobre el diàleg del Papa. No obstant això, va expressar que “genocidi és un terme tècnic” que s’aplica a “situacions precises” i que té, també, “conseqüències precises a escala internacional”. “No sé si en aquesta situació es pot parlar de genocidi”, va afirmar. 

Una altra de les qüestions que va comentar Parolin va ser la “decepció” manifestada per una persona del grup de familiars dels ostatges israelians present a la trobada amb Francesc, quan va sentir el Papa parlar de terrorisme al final de l’audiència general sense esmentar Hamàs. Sobre aquest punt, el cardenal italià va argumentar que “sempre és difícil acontentar a tots”. “Normalment —va dir— el Sant Pare es refereix en termes bastant generals. Evidentment, qui vol entendre, entén. No és necessari entrar en els detalls”, va concloure el diplomàtic.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia