Parolin adverteix que les armes de l’OTAN a Rússia podrien provocar una escalada bèl·lica “incontrolable”

cropped-fav.png
Pietro Parolin, secretari d'Estat de la Santa Seu. | Foto: Alessandro Di Meo - Ansa

“La possibilitat de l’ús d’armes occidentals en territori rus obre una perspectiva inquietant que hauria de cridar l’atenció de totes aquelles persones preocupades pel destí del món”.

Aquesta és l’advertència del cardenal secretari d’Estat de la Santa Seu després de saber-se que Joe Biden autoritza per primer cop Ucraïna a utilitzar armament dels Estats Units per atacar en territori rus, específicament per donar resposta al setge sobre Khàrkiv, segona ciutat més gran d’Ucraïna.

En declaracions recollides pels mitjans vaticans al marge de la presentació d’un llibre a Milà, el diplomàtic vaticà assenyala que la tendència dels països de l’OTAN a suprimir la prohibició d’armes seves en la guerra entre Rússia i Ucraïna —la qüestió es debat aquests dies en una cimera a Praga— podria portar a “una escalada que ningú més podrà controlar”.

El retorn dels menors ucraïnesos deportats

Mentrestant, pel que fa al paper de la Santa Seu en el context del conflicte ucraïnès, Parolin ratifica el compromís de l’Església “a escala humanitària”, un esforç que es manifesta sobretot en el tema del retorn a la seva terra dels nens ucraïnesos deportats per la força a Rússia.

Els intents de la Santa Seu en aquest sentit van començar amb la visita del cardenal Matteo Maria Zuppi, president dels bisbes italians, fa tot just un any, a Kíev i Moscou. Segons Parolin, la missió del també arquebisbe de Bolonya “està donant els seus fruits”, si bé no avança amb tota la rapidesa desitjada. “Treballem en aquests àmbits, no hi ha altres espais”, subratlla el cardenal.

El vot a les eleccions europees

Preguntat per les pròximes eleccions europees, que se celebraran el 9 de juny, el cardenal assegura que la posició de l’Església “mai no està orientada als partits” i que no poden expressar-se “a favor ni en contra d’uns ni dels altres”.

En qualsevol cas, reitera la importància de “participar, expressar el vot, perquè això vol dir implantar i exercir la democràcia“. El diplomàtic vaticà afegeix, així mateix, que a l’hora d’emetre el vot, cal “tenir en compte els valors dels candidats que resulten propers, semblants a la sensibilitat catòlica”. “Jo diria que aquests són els principis líders als quals hem de respectar pel que ens concerneix”, conclou.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia