Papa Francesc: “Com m’agradaria que miréssim menys les pantalles i ens miréssim més als ulls”

cropped-fav.png
Mirades a les pantalles I @Pexels

El papa Francesc dedica la seva intenció de pregària del mes d’abril a les noves tecnologies. En el nou vídeo, demana que el seu ús no substitueixi les relacions humanes, que respecti la dignitat de les persones i que contribueixi a afrontar les crisis del nostre temps. El Papa alerta sobre l’impacte de la intel·ligència artificial i les xarxes socials, remarcant que poden generar aïllament i deshumanització si no es fan servir adequadament.

“Quan m’agradaria que miréssim menys les pantalles i ens miréssim més als ulls!”, afirma, tot advertint que “quan es passa més temps davant de pantalles que amb persones vol dir que hi ha alguna cosa que no funciona”. “Els dispositius digitals ens fan oblidar que darrere hi ha persones reals que respiren, riuen i ploren”, descriu el bisbe de Roma en l’espot.

El pontífex també recorda que “la tecnologia és fruit de la intel·ligència que Déu ha donat als éssers humans. No obstant això, alerta que si s’utilitza de manera inadequada, pot “agreujar les desigualtats i generar problemes com el ciberassetjament”. Per això, apunta que “la tecnologia no pot beneficiar només uns pocs mentre d’altres en queden exclosos, ja que això amplifica les desigualtats econòmiques, socials, laborals i educatives”.

Per evitar aquests riscos, el Papa anima a fer servir la tecnologia per unir persones, ajudar els més necessitats i cuidar el planeta. Proposa que es prioritzi la trobada humana sobre l’ús excessiu de pantalles i destaca la importància de mirar-se als ulls per reconèixer que tots som germans i fills del mateix Pare. “Preguem perquè l’ús de les noves tecnologies no substitueixi les relacions humanes, respecti la dignitat de les persones, i ajudi a afrontar les crisis del nostre temps”, conclou Bergoglio.

Produït i realitzat per l’equip de la Xarxa Mundial d’Oració del Papa en col·laboració amb els mitjans vaticans, des de 2016, el Vídeo del Papa aposta per apropar el magisteri de l’Església d’arreu del món en format audiovisual. Des de la seva creació, ha tingut més de 200 milions de reproduccions a les xarxes socials vaticanes, ha estat traduït a més de 23 llengües d’arreu del món i actualment té cobertura de premsa a 114 països.

Llegir més sobre:

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia