La professora Núria Calduch Benages (Barcelona, 1957) va ser rebuda com a membre de l’Acadèmia Europea de Ciències i Arts (EASA, per les seves sigles en anglès), en el transcurs de la cerimònia que va tenir lloc a la seu de Salzburg (Àustria) el passat 15 d’abril. Durant l’acte, la prestigiosa institució va donar la benvinguda com a nous membres a 38 destacats científics d’onze nacionalitats diferents.
Calduch, que resideix a Roma, és doctora en Sagrada Escriptura, membre de l’Associació Bíblica de Catalunya i professora a la Pontifícia Universitat Gregoriana. El 9 de març de 2021 va ser nomenada pel papa Francesc la primera dona secretària de la Pontifícia Comissió Bíblica, càrrec consistent a liderar el grup de membres que la constitueixen (20 biblistes de tot el món), coordinant les sessions de feina i l’elaboració de documents. El 29 d’octubre del mateix any, la biblista catalana va passar a formar part, com a assessora, de la Congregació per a la Doctrina de la Fe, un dels organismes més importants de la cúria romana.
L’Acadèmia Europea de Ciències i Arts és una associació no governamental per a la promoció del progrés científic i social. Actualment, entre els seus 2.000 membres hi ha destacats científics, artistes i professionals de tot el món que es dediquen a la recerca innovadora, la col·laboració interdisciplinària i transnacional, així com a l’intercanvi i la difusió del coneixement. Els nous membres són proposats per un comitè de selecció en funció dels seus mèrits en investigació, educació i societat, i seleccionats pel Senat de l’Acadèmia. L’admissió en aquest organisme és, per tant, un honor i un reconeixement dels èxits científics i socials.