El passat 27 de juliol, l’estomatòleg ahmadi Zaka Ur Rehman, de 53 anys, va ser assassinat a trets a Lala Musa, Pakistan, davant la seva clínica, segons informa la Comunitat Musulmana Ahmadia per mitjà d’un comunicat. L’atac es va produir dos dies després que experts de l’ONU fessin una crida a acabar amb la discriminació i la violència contra aquest grup minoritari al Pakistan.
Els ahmadies del Pakistan viuen en una situació de profunda opressió i por, amb amenaces constants que afecten la seva seguretat i els seus drets bàsics. “Si visqués allà, viuria amb por de no tornar a casa viu, al vespre. Es pot viure així? I tot, per motius de fe”, diu en declaracions a Flama, Qamar Fazal, portaveu de la comunitat Ahmandia a Espanya.
“La comunitat ahmadia ha estat objecte d’un increment alarmant de campanyes d’odi i violència, amb assassinats que s’han convertit en actes difícils de fer visibles, mentre el govern del Pakistan sembla no reaccionar adequadament davant aquestes atrocitats”, denuncien en el comunicat, alertant d’uns actes violents que “són cada cop més freqüents i, sovint, davant testimonis innocents, incloent infants”.
Els ahmadies fan una crida urgent a la comunitat internacional per pressionar el govern paquistanès perquè actuï contra els qui fomenten l’odi i la violència, i per garantir els drets humans i la llibertat religiosa de la comunitat. Sol·licita que els responsables dels assassinats siguin portats davant la justícia i que el govern ajusti les seves lleis per a complir amb les normatives internacionals sobre drets humans.
La comunitat, “profundament preocupada per la vida i els drets dels ahmadies a Pakistan”, insta el govern del país com a la comunitat internacional a prendre mesures per protegir els seus membres i posar fi a la impunitat dels atacs.
La Comunitat Musulmana Ahmadia, que és present a Catalunya i a més de dos-cents països d’arreu del món, té com a lema “Amor per a tothom, odi per a ningú“. Els seus membres es distingeixen pel seu paper conciliador i s’han guanyat el reconeixement com a mediadors.
Són perseguits en la majoria dels països musulmans, que els consideren “heretges” per creure que el messies que encara espera l’islam és el seu fundador: Hadhrat Mirza Ghulam. La persecució que pateixen es concentra sobretot al Pakistan, fet que va propiciar el trasllat del seu califa al Regne Unit.