Musulmans ahmadies, atacats a Bangladesh enmig d’una crisi política

cropped-fav.png

Deu dies després de la dimissió i la fugida a l’Índia de la sunnita i escriptora Sheikh Hasina, qui ha estat aquests últims anys primera ministra de Bangladesh com a líder de la Lliga Awami, arran de protestes estudiantils i enfrontaments que hi van provocar prop de 300 morts, la violència contra les minories religioses continua, per bé que un nou govern interí vulgui restablir la normalitat als carrers.

Alguns d’aquests atacs són els ha rebut la Comunitat Musulmana Ahmadia resident en en aquest país, els quals han estat durament condemnats pels seus representants a Espanya a través d’un comunicat. “Profundament preocupats” pels successius atacs amb violència que hi estan rebent els seus membres, la comunitat ha denunciat, alineant-se amb el Comitè Internacional de Drets Humans (IHRC, per les seves sigles en anglès), la destrucció de cases, botigues i mesquites en algunes regions d’aquest territori de l’Àsia meridional.

En aquest sentit, “gairebé vint ahmadies han resultat ferits, alguns dels quals han estat hospitalitzats”, manifesta el comunicat abans d’alertar que “la situació en aquest país continua estant predominada per disturbis que compliquen l’avaluació de casos específics”. A més, el text posa en relleu que molts membres de la comunitat s’han vist obligats a fugir de casa seva, en contra de la seva voluntat.

“Clergues contraris a nosaltres [coneguts com a mullahs] i esvalotadors veïnals han aprofitat la caiguda del govern per incendiar i saquejar prop de 88 cases —continua l’escrit. A més, les principals mesquites ahmadies han estat severament danyades, un ciutadà ferit es troba en estat crític, i diversos clergues han vandalitzat i cremat la mesquita a Taraganj, al districte de Rangpur, i han atacat la mesquita a Mathertek, a la ciutat de Dhaka”.

La Comunitat Musulmana Ahmadia, que és present a Catalunya i a més de dos-cents països d’arreu del món, té com a lema “Amor per a tothom, odi per a ningú“. Els seus membres es distingeixen pel seu paper conciliador i s’han guanyat el reconeixement com a mediadors. Són perseguits en la majoria dels països musulmans, que els consideren “heretges” per creure que el messies que encara espera l’islam és el seu fundador, Hadhrat Mirza Ghulam. La persecució que pateixen es concentra sobretot al Pakistan, fet que va propiciar el trasllat del seu califa al Regne Unit.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia