Munir Khairallah: “El poble libanès rebutja la guerra amb Israel”

cropped-fav.png
Retrat de Munir Khairallah I @Chiesa di Milano

La tensió entre Hezbolà i Israel no cessa, amb incidents recents com el d’abatiments de drons per part de l’exèrcit israelià als Alts del Golan. Aquestes accions s’han produït en resposta a llançaments de drons des del Líban que han provocat incendis a zones d’Israel com Hanita i Ya’ara. Aquest context d’enfrontaments ha intensificat la violència a la regió.

Després de l’atemptat terrorista de Hamàs contra Israel el 7 d’octubre, els enfrontaments amb Hezbolà han augmentat, afectant especialment el sud del Líban. A la zona de Marjayoun, es van registrar atacs diaris que han provocat gairebé cent mil desplaçats i centenars de víctimes, entre elles molts civils. La situació humanitària és greu, amb nombroses persones desplaçades que necessiten assistència urgent.

L’Església libanesa, representada per organitzacions com la Fundació Avsi, està oferint suport als afectats. Escoles han començat a oferir activitats a distància, i el Ministeri d’Educació es prepara per iniciar també l’ensenyament remot per al curs vinent. Moltes famílies han perdut els seus mitjans de vida i estan en una situació precària.

Munir Khairallah, bisbe maronita de Batroun, va expressar la voluntat de pau del poble libanès, afirmant: “Els habitants del sud del Líban no desitgen un conflicte amb Israel“. Va destacar el paper de l’Església en acollir els desplaçats i en proporcionar ajuda a les persones afectades, sumant-se als més d’un milió i mig de refugiats sirians que ja estan al Líban.

Finalment, monsenyor Khairallah va remarcar “el compromís pastoral de l’Església libanesa en absència de suport estatal”, i va ressaltar “el retorn de la gent a la fe i a la comunitat religiosa”. La festa de Sant Charbel ha congregat milers de fidels que busquen esperança enmig de la crisi, especialment els joves.

I és que, en aquest context de crisi, és vital recordar la voluntat de pau del poble libanès i el paper fonamental que juguen les institucions religioses i comunitàries en oferir suport i esperança. Mentre la violència continua, l’Església i la societat civil es mantenen fermes en la seva missió d’ajudar els més vulnerables i treballen per un futur millor.

Tanc israelià als Alts de Golan I Flickr, @israel defense forces

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia