Montserrat creix com a destí cultural i religiós superant els dos milions de visitants

cropped-fav.png
El monestir de Montserrat i el seu entorn.

Del 2010 al 2020, a excepció d’aquest últim any (marcat gairebé totalment per la pandèmia de coronavirus), es va produir la dècada més prodigiosa de Montserrat pel que fa a la quantitat de visitants que va rebre. I és que la religió i la cultura que emanen de tot el complex turístic internacional en què s’ha convertit l’abadia, que es troba a les portes de celebrar el seu mil·lenari, va permetre durant aquest temps que el sostre de turistes i fidels que la van anar a veure es trobés en els 2.743.269 de persones, tal com es va acabar l’any 2019, per bé que es desinflés substancialment dotze mesos després. Passada l’època pandèmica, el passat 2023 les dades van tornar, després de lleugers creixements, a tocar els dos milions.

En total, de gener a desembre de l’any passat, van ser 2.176.442 els visitants que van pujar-hi o bé amb vehicle privat o bé amb autocar, amb l’aeri o amb ferrocarril, tal com ha fet públic en un informe el Patronat de la Muntanya de Montserrat, creat el 1950 per ser una entitat autònoma de caràcter administratiu adscrita al Departament de la Presidència, i al qual ha tingut accés Flama.

En aquest sentit, els dos grans períodes del 2023 en què l’afluència de públic es va notar de manera més rellevant van ser, d’una banda, els mesos d’abril i maig (fregant els 220.000 visitants durant aquestes vuit setmanes), i de l’altra, els de setembre i octubre (situant-se en la mitjana d’uns 240.000 visitants). En canvi, el mes que menys persones van visitar les muntanyes més emblemàtiques de Catalunya va ser el de febrer, quan van acudir-hi poc més de 107.000 persones.

Pel que fa a l’accessibilitat, ha sigut el primer any des del 2002, des que es tenen aquest tipus de dades, que més motocicletes hi han accedit (8.246) i que menys cotxes privats s’hi han fet servir (217.793), tenint en compte que, des de fa 22 anys, aquesta xifra va baixar en molt poques ocasions dels 220.000 vehicles. Per la seva part, l’aeri manté un rumb ascendent (250.707) i té marge per continuar creixent durant els pròxims anys, ja que, abans de la irrupció de la pandèmia, aquesta dada superava de lluny la dels 300.000 usuaris.

Llegir més sobre:

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia