Omella: “Els diners de Mans Unides sempre arriben allà on es necessiten”

cropped-fav.png
Mans Unides, 65 anys amb una eucaristia a la Sagrada Família I @Mans Unides

El cardenal Omella va felicitar Mans Unides per la seva trajectòria i va recordar la seva pròpia experiència dins de l’organització. En una missa celebrada a la basílica de la Sagrada Família per commemorar el 65è aniversari de l’ONG de l’Església catòlica, l’arquebisbe de Barcelona va comparar la seva tasca amb el miracle dels pans i els peixos, subratllant com, amb recursos limitats, es poden generar grans transformacions. A més, va valorar el paper de les dones fundadores de Mans Unides i la transparència dels seus projectes: “Els diners de Mans Unides sempre arriben allà on es necessita”, va apuntar.

En un acte marcat per la reflexió i el compromís social que reunir autoritats eclesiàstiques, voluntaris i col·laboradors de tot el territori, l’homilia d’Omella va suposar un moment d’agraïment per la trajectòria de l’organització i un recordatori de la seva missió solidària.

La cerimònia va començar amb la intervenció de Francesc Comelles, missioner laic i testimoni local de Mans Unides al Brasil, qui va posar en relleu l’impacte de l’organització en comunitats indígenes de l’Amazònia. Amb paraules emotives, el català, que és membre del Consell Indigenista Missioner, va destacar la importància d’enfortir aquestes comunitats i defensar els seus drets: “Jesús ens ho va deixar ben clar: allò que fèiem a un d’aquells més petits, l’hi donàvem a ell”.

Durant l’homilia, el Cardenal Omella va felicitar Mans Unides per la seva trajectòria I @Mans Unides

Mireia Angerri, presidenta de Mans Unides Barcelona, va fer un repàs de la història de l’organització des dels seus inicis el 1959. Va recordar com un grup de dones valentes va iniciar aquest moviment contra la fam i la pobresa i va destacar la vigència del seu esperit solidari: “65 anys després, aquell esperit continua viu, i ens empeny a continuar lluitant per un món més just”.

L’eucaristia va concloure amb una pregària col·lectiva i el cant de l’himne commemoratiu, escrit pel bisbe Pere Casaldàliga, que va ressonar a la nau central de la basílica. Amb aquesta celebració, Mans Unides va reafirmar el seu compromís amb els més desafavorits i va encetar amb força la seva campanya número 66, que enguany porta el lema ‘Compartir és la nostra major riquesa’.

Aquest aniversari no només ha estat una mirada al passat, sinó també un impuls per continuar treballant en projectes de cooperació i desenvolupament arreu del món. Amb més de 570 projectes en més de 50 països durant l’últim any, Mans Unides és una entitat reconeguda pels seus esforços per pal·liar la pobresa i les desigualtats globals.

Mireia Angerri va fer un repàs de la història de Mans Unides I @Mans Unides

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia