Líders cristians i musulmans del Pakistan, “units” per minorar la violència estesa al país

cropped-fav.png
Un grup de dones pakistaneses, en plena pregària. | Getty Images

Era impensable fa uns anys“. És la manera com ha qualificat l’arquebisbe de l’arxidiòcesi pakistanesa de Lahore, monsenyor Sebastian Shaw, una situació molt poc habitual al seu país, és a dir, la de veure representants musulmans i cristians units per una mateixa causa. Aquest prelat es refereix a la trobada que va mantenir la setmana passada, a la localitat de Jaranwala, greument afectada per la repressió anticristiana que ha anat creixent aquestes últimes setmanes, amb tres líders musulmans “de diferents escoles de pensament islàmic”, i que ha fet pública durant les últimes hores l’Agència Fides al seu portal web.

“Es van emocionar, van mostrar solidaritat i proximitat humana a les famílies cristianes terroritzades per la violència, van pregar amb nosaltres i van consolar la gent”, ha explicat l’arquebisbe al voltant de la reacció que van manifestar, a pesar del fort enfrontament religiós que hi existeix en aquestes regions del planeta, alguns d’aquests líders musulmans (religiosos, però també polítics), entre els quals hi havia, per exemple, Abdul Kabir Azad, imant de la mesquita reial de Lahore, la més gran i important del Pakistan.

“És un home molt conegut pel servei que exerceix. Les seves paraules de ferma condemna pel que va passar van ser encoratjadores i esperançadores. Kabir Azad i els altres líders han rebutjat clarament i contundentment la violència contra innocents perquè no és un ensenyament de l’Islam, és reprensible i no ha de ser justificada per la religió”, ha manifestat Shaw, que també ha volgut reconèixer el seu agraïment per la decisió d’alguns d’aquests líders de pagar les despeses educatives de les famílies amb infants que han estat afectades per aquesta escalada de violència contra el cristianisme.

“Aquesta actitud renovada de proximitat i solidaritat no és casual, sinó que és el resultat d’un llarg i pacient compromís en l’àmbit del diàleg interreligiós que duem a terme des de fa almenys quinze anys. Ara veiem resultats encoratjadors. Vam dir als líders musulmans que és essencial continuar per aquest camí. Ells han admès que les acusacions de blasfèmia s’estan fabricant per diferents raons, sobretot per disputes personals. Els cristians i els musulmans al Pakistan han de romandre units per enfrontar aquests desafiaments i aquestes qüestions”, ha assegurat l’arquebisbe.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia