El biblista Bonaventura Ubach (1879-1960) va destacar pel conjunt de fotografies que va fer de Síria, l’Iraq, el Sinaí i Palestina durant les primeres dècades del segle XX. Des d’aquest dijous tot aquest treball fotogràfic es podrà observar a través de l’exposició “La mirada del biblista. Instants d’eternitat. El Pròxim Orient al fons fotogràfic del pare Ubach”, que serà presentada a les 19:00 hores a la Capella de Santa Àgata del Museu d’Història de Barcelona, on estarà oberta al públic fins al pròxim 7 de gener.
Organitzada per l’Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed) i l’Abadia de Montserrat i comissariada per l’arqueòleg Joan Eusebi Garcia Biosca, la proposta ofereix una selecció de 76 imatges (en va fer prop de 6.000) que va realitzar el monjo entre els anys 1922 i 1951 al Pròxim Orient. La seva intenció va ser immortalitzar el món bíblic en aquells indrets (en vies de desaparició); una tasca que més tard va acabar il·lustrant la Bíblia Grossa de Montserrat, conformada a partir de 28 volums que van ser publicats entre 1926 i 1954, i que ell mateix va dirigir.
Més enllà de les fotografies exposades, la mostra també inclou diversos documents que permeten conèixer millor la figura i l’obra d’Ubach, així com fotografies d’altres autors sobre el fet religiós que van ser fetes durant l’època en què el pare Ubach va produir bona part del seu material.