Les fotografies de Bonaventura Ubach al Pròxim Orient, en una exposició a Barcelona

cropped-fav.png
Una de les imatges que va fer el pare Ubach.

El biblista Bonaventura Ubach (1879-1960) va destacar pel conjunt de fotografies que va fer de Síria, l’Iraq, el Sinaí i Palestina durant les primeres dècades del segle XX. Des d’aquest dijous tot aquest treball fotogràfic es podrà observar a través de l’exposició “La mirada del biblista. Instants d’eternitat. El Pròxim Orient al fons fotogràfic del pare Ubach”, que serà presentada a les 19:00 hores a la Capella de Santa Àgata del Museu d’Història de Barcelona, on estarà oberta al públic fins al pròxim 7 de gener.

Organitzada per l’Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed) i l’Abadia de Montserrat i comissariada per l’arqueòleg Joan Eusebi Garcia Biosca, la proposta ofereix una selecció de 76 imatges (en va fer prop de 6.000) que va realitzar el monjo entre els anys 1922 i 1951 al Pròxim Orient. La seva intenció va ser immortalitzar el món bíblic en aquells indrets (en vies de desaparició); una tasca que més tard va acabar il·lustrant la Bíblia Grossa de Montserrat, conformada a partir de 28 volums que van ser publicats entre 1926 i 1954, i que ell mateix va dirigir.

Més enllà de les fotografies exposades, la mostra també inclou diversos documents que permeten conèixer millor la figura i l’obra d’Ubach, així com fotografies d’altres autors sobre el fet religiós que van ser fetes durant l’època en què el pare Ubach va produir bona part del seu material.

Llegir més sobre:

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia