Es reobren esglésies a Jaranwala després dels últims casos de violència contra els cristians

cropped-fav.png
Les runes al davant d'una església, el passat mes d'agost. | Getty Images

La diòcesi de Lahore, al Pakistan, torna lentament a recuperar la normalitat després dels incidents que han viscut els centenars de catòlics que hi viuen durant aquestes últimes setmanes. Uns fets que han marcat la comunitat cristiana des d’un punt de vista anímic i material arran de la crema d’esglésies i d’habitatges privats, convertint-se en un dels més dramàtics en tota la seva història, però que, com en el cas de la parròquia catòlica del barri d’Essa Nagri, a Jaranwala, es comencen a revertir amb la seva remodelació.

En aquest cas en concret, s’ha netejat l’edifici, s’han tornat a pintar les seves parets per dins i per fora i s’ha equipat el recinte amb mobiliari nou. Tot plegat ha estat possible gràcies al finançament del govern del Panjab, el qual ha estat considerat per l’arquebisbe d’aquesta diòcesi, monsenyor Sebastián Shaw, com un “signe del renaixement” després d’aquesta dramàtica situació. “Estem convençuts que, d’un mal, Déu en pot treure un bé“, ha afirmat el prelat pakistanès.

Així, doncs, de la trentena d’edificis i capelles que es van convertir en l’objectiu dels atacs en mans dels extremistes musulmans, aquesta setmana ja se n’han pogut restaurar quatre. En aquest sentit, l’ajuda econòmica que es va rebre per fer efectiva aquesta reforma va fregar els set milions de dòlars, per bé que, en el cas d’aquells temples més antics “es requereix una restauració més curosa i duradora”, raó per la qual encara es mantenen tancats als feligresos.

Moltes d’aquestes esglésies estan envoltades de cases cremades, i, enmig dels enderrocs causats, moltes de les famílies cristianes que hi viuen es passen les hores netejant els desperfectes per recuperar els seus habitatges al més aviat possible. Unes tasques que fan acompanyats de voluntaris i religiosos compromesos en una tasca “diària i persistent”, tal com apunta el pare d’aquesta diòcesi, entre els quals destaca la presència de frares caputxins d’aquesta àrea diocesana, que continuen proporcionant ajuda alimentària, roba i articles per a la llar als més vulnerables.

Llegir més sobre:

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia