Les confessions cristianes de Catalunya s’uneixen per reinterpretar el Credo de Nicea

cropped-fav.png

La Taula de Diàleg Interconfessional de Catalunya ha impulsat un nou projecte editorial que veu la llum coincidint amb el 1700 aniversari del Concili de Nicea: Nosaltres creiem. Comentari interconfessional al «Credo» del Concili de Nicea. La presentació oficial tindrà lloc el dilluns 28 d’abril, a les 18.30 h, al Monestir de Sant Pau del Camp de Barcelona. L’acte serà obert a tothom.

El llibre recull aportacions de diversos autors provinents de diferents confessions cristianes, que ofereixen una lectura compartida i reflexiva del Credo de Nicea. Els textos estan redactats amb un esperit constructiu i amb la voluntat de donar “respostes vives i significatives al desafiament actual de la fe” en un context marcat per la descristianització.

Els autors que han participat en l’obra són Josep Lidon, Julio Díaz Piñeiro, Jaume Triginé Prats, Antonio Cruz Suárez, Rafael Barrué Broch, Deborah Chapman, Eduardo Delás, Aurel Bunda, Marta López Ballalta, Daniel Palau Valero, Cyrille Argenti i Francesc Conesa Ferrer. Les seves aportacions ofereixen una mirada plural però cohesionada sobre els aspectes teològics fonamentals del Credo, expressats amb un llenguatge proper als nostres temps.

El Credo de Nicea, aprovat l’any 325, continua sent un element central de la fe cristiana. Els autors del llibre reivindiquen la importància d’actualitzar-ne el llenguatge, per tal que les seves paraules no quedin reduïdes a fórmules abstractes, sinó que connectin amb la vida i l’experiència de les persones creients del segle XXI.

La presentació de l’obra es durà a terme en format de taula rodona, moderada pel coordinador del projecte, Josep Lidon. Hi participaran Francesc Conesa, bisbe de Solsona; Josep Santos, capellà de l’església ortodoxa de la Protecció de la Mare de Déu; Deborah Chapman, capellana anglicana de Saint George’s; i Daniel Palau, capellà i director de la col·lecció Pastoral.doc.

Amb aquesta publicació, la Taula de Diàleg Interconfessional de Catalunya proposa un testimoni viu i dialogat de fe compartida, mostrant que, malgrat les diferències confessionals, és possible avançar en la comprensió mútua i en la transmissió del missatge cristià amb respecte i profunditat.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia