“L’autobiografia del Papa és una de les obres més venudes a la Llibreria diocesana de Tarragona”

xpv
Marcel Pallejà. | Foto: 'Flama'

Bona part dels primers clients i capellans que s’endinsaven aquest dimecres 23 d’abril, diada de Sant Jordi, per les sales que conformen la Llibreria Diocesana de Tarragona feien una aturada obligatòria davant d’una de les seves prestatgeries. En ella, diverses publicacions sobre el papa Francesc, amb la seva imatge en la majoria de les cobertes, generaven reaccions diverses: en uns casos, la mirada era de compassió per la desaparició sorpresiva del pontífex, aquest passat Dilluns de Pasqua, i, en uns altres, es feia amb ulls d’incredulitat per no haver pogut pair del tot la seva mort.

“Tocar i obrir un llibre sobre algú de qui encara no n’hem interioritzat del tot el seu final és una situació nova per a tots”, constatava Marcel Pallejà, qui és director des de fa poques setmanes de la llibreria, si bé “des de fa dies, l’autobiografia del Papa, Esperança, ja és una de les obres més demanades i venudes”.

Marcel Pallejà, aquest dimecres a Tarragona. | Foto: ‘Flama’

La mort del Papa era present gairebé en totes les converses que es produïen en aquest espai d’intercanvi cultural. Per exemple, a primera hora del matí, quan treballadors de l’arquebisbat i de la llibreria es veien les cares al rebedor de la botiga (“on acostumem a fer presentacions de llibres en petit format”, assenyalava Pallejà) per esmorzar plegats, amb l’absència de l’arquebisbe Joan Planellas, que “ha marxat uns dies a Girona per carregar forces després d’una Setmana Santa ben activa”, com deia un d’ells.

Mentre al vestíbul del Seminari i Casa de Cultura, a escassos metres, també s’hi feien vendes per part de voluntàries i col·laboradores del Secretariat diocesà d’animació bíblica en una jornada dedicada al llibre, les entrades i sortides en els dos espais eren constants durant tot el matí. Això no obstant, el fet de trobar-se en un espai de la ciutat “menys transitat que d’altres” també hi tenia el seu pes: “En dies punters com el d’avui no tenim tanta afluència de compradors com les parades que hi ha col·locades en plena Rambla Nova, al cor de la ciutat”, reconeixia Marcel Pallejà, “per bé que el pròxim any es demani ser-hi”.

El vestíbul del Seminari de Tarragona ha estat punt de venda aquesta diada de Sant Jordi. | Foto: ‘Flama’

Tot i les distàncies, la llibreria diocesana de Tarragona manté el rumb en la creació d’un pulmó creatiu i suggerent per al públic creient, “però també per al no creient”, admetia Marcel Pallejà, qui és també coordinador de l’acció pastoral i de formació de l’Arquebisbat de Tarragona aquest curs. “A diferència d’altres llibreries amb menys títols sobre litúrgia, teologia, doctrina social o de caràcter infantil i religiós —continuava—, la nostra botiga ofereix la possibilitat de trobar un diàleg més clar entre la fe i la societat”.

“El nou llibre de Javier Cercas, El loco de Dios en el fin del mundo, és un dels més venuts enguany”, sosté Pallejà. | Foto: ‘Flama’

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia