L’Ateneu Sant Pacià acollirà la presentació del Grup de Recerca en Arxius d’Església

cropped-fav.png
Claustre de l'Ateneu Universitari Sant Pacià i el Seminari Conciliar de Barcelona. | AUSP

L’Aula Magna de l’Ateneu Universitari Sant Pacià acollirà el pròxim dijous dia 19 d’octubre la presentació del Grup de Recerca en Arxius d’Església (GRAE), depenent de la Facultat Antoni Gaudí i vinculat al Secretariat d’Arxius Eclesiàstics de Catalunya.

L’acte, que serà obert a tothom, comptarà amb les intervencions de Joan Torra, prorector de l’Ateneu Universitari de Sant Pacià; Joana Alarcón, secretària del Secretariat d’Arxius Eclesiàstics de Catalunya; Alexis Serrano, director del Grup de Recerca en Arxius d’Església; Joaquim Borràs, Subdirector General d’Arxius i Gestió Documental del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya; i Salvador Giménez, bisbe de Lleida i president del Secretariat Interdiocesà de Custòdia i Promoció de l’Art Sagrat (SICPAS).

El Grup de Recerca té l’objectiu de promoure l’estudi de l’organització, conservació i difusió dels arxius eclesiàstics. Amb aquesta finalitat, oferirà línies de treball, metodologia i recursos diversos als arxivers i arxiveres de l’Església. El projecte és fruit d’un treball conjunt que durant els darrers anys han dut a terme la Facultat Antoni Gaudí d’Història de l’Església, Arqueologia i Arts Cristianes i el Secretariat d’Arxius Eclesiàstics de Catalunya.

Orientat a la recerca i la formació, el GRAE desenvoluparà, per una banda, seminaris específics relatius a àrees concretes de l’arxivística eclesiàstica on participaran els arxivers del SAEC, oberts també a altres professionals; i, d’altra banda, fomentar activitats formatives d’aprofundiment i millora per professionals de l’arxivística eclesiàstica, obertes al públic general interessat.

El Grup de Recerca està enfocat al públic professional, que ja desenvolupa responsabilitats en l’àmbit dels arxius d’església i al que aspiri a prendre part en el relleu professional; i al públic general interessat en aquest vessant de les ciències socials i humanístiques. Actualment, ja ha posat en marxa seccions que estan treballant en àmbits com la gestió documental i suport de control de dades d’organismes eclesiàstics, els fons musicals, la digitalització i conservació d’objectes digitals, els fons de comunitats religioses (amb especial atenció a les femenines) i divulgació i projecció del patrimoni documental.

Llegir més sobre:

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia