Omella fa una crida a la solidaritat i l’atenció a les necessitats socials durant la missa de la Mercè

cropped-fav.png
L'arquebisbe de Barcelona, durant la Missa de la Mercè. | Foto: Arquebisbat de Barcelona

L’arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, ha convidat a mantenir una mirada atenta que permeti observar la realitat per tal de detectar-ne les necessitats i els problemes del proïsme. Ho ha fet aquest dimarts 24 de setembre en la seva homilia de la missa de la Mercè, durant la qual ha animat a trobar solucions “serenes i eficaces” als problemes d’avui inspirant-se en l’exemple de la Mare de Déu en el relat evangèlic de les Noces de Canà.

“Com són de necessaris en el nostre ambient familiar, laboral, social, persones com la Mare de Déu, que miren i vetllen pel bé comú i treballen per a assegurar el benestar i la comunió entre els ciutadans”, ha dit Omella, que ha pogut saludar sis dones internes a la presó de Wad-Ras, presents en la missa.

Les acompanyaven els actuals responsables de l’Obra Mercedària, fundada fa més de 800 anys a la ciutat comtal per sant Pere Nolasc. “La Mare de Déu de la Marcè el va inspirar a fundar un orde religiós que atengués amb amor misericordiós els germans cristians segrestats pels pirates del nord d’Àfrica. Germans fets captius lluny de la seva terra i de la seva família”, ha recordat el purpurat.

Els gegants de la ciutat, Jaume I i Violant, dansant als peus de l’altar. | Foto: Arquebisbat de Barcelona

Noves formes d’esclavatge

En la cerimònia, en què han participat els bisbes Agustí Cortés i Salvador Cristau, de Sant Feliu de Llobregat i Terrassa, i els bisbes auxiliars de Barcelona Javier Vilanova i David Abadías, Omella ha instat la comunitat cristiana de la ciutat a donar resposta a les necessitats dels qui pateixen les noves formes d’esclavatge del món actual, que ja va desglossar en la seva carta dominical del diumenge 22 de setembre i que avui ha recordat.

Formes d’esclavatge que s’expressen en situacions com ara en la soledat dels ancians i els malalts, en les persones que es troben en situació d’atur, que se senten rebutjades per la societat en sortir de la presó o que no poden accedir a un habitatge digne; el cardenal també ha denunciat altres tipus d’esclavatge com el que pateixen les dones i infants víctimes del tràfic de persones o els immigrants que es troben per diferents barris i ciutats sense condicions per viure dignament.

Entre les autoritats civils presents en aquesta missa major, hi ha hagut el president de la Generalitat de Catalunya, Salvador Illa, el president del Parlament, Josep Rull, l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni i altres membres del consistori. També hi ha assistit el nou director general d’Afers Religiosos, Ramon Bassas, comandaments militars i policials i representants de les universitats amb seu a la ciutat.

Llegir més sobre:

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia