Amb el títol de “Migrants, una realitat a la llum de la fe”, el dinar-col·loqui que es portarà a terme durant la vuitena edició de la Tribuna Joan Carrera, el pròxim 18 de juny, comptarà amb la presència de Santiago Agrelo, religiós franciscà i arquebisbe emèrit de Tànger.
Nascut el 1942 a Rianxo, a la província de la Corunya, i doctor en Sagrada Teologia, va ser elevat a l’episcopat per Benet XVI quan era rector a la diòcesi d’Astorga i professor a l’Institut Teològic de Compostel·la. Considerat com una veu crítica amb les polítiques d’estrangeria de governs com el de Mariano Rajoy a Espanya (2016-2019), s’ha mostrat contrari públicament a les tanques amb concertines que hi ha a les fronteres de Ceuta i Melilla. A més, Agrelo ha actuat com a visitador general i president de diversos capítols provincials dels franciscans, així com d’institucions eclesials de Roma, Jerusalem i Venècia.
Santiago Agrelo serà presentat per Mar Galceran, la qual ha cursat un doctorat en Pedagogia i un màster d’Espiritualitat Transcultural. La presentadora, a més, ha tingut una estreta vinculació amb diverses institucions socials, pastoral i docents, com ara el Lloc de la Dona-Germanes Oblates, l’Institut de Ciències Religioses de Barcelona, el Centre Cristià dels Universitaris i el Secretariat de Teologia a la Universitat. Membre de la junta de la Germandat de Poblet i del Grup Sant Jordi, Galceran treballa a Càritas.
Les inscripcions, obertes fins a l’11 de juny, es poden fer a través d’aquest enllaç web. En les anteriors edicions, per aquest espai de diàleg i reflexió han passat personalitats rellevats de l’àmbit de la religió: és el cas de Nathalie Becquart, sotsecretària de la Secretaria General del Sínode; de Jesús Martínez Gordo, teòleg i escriptor; de Javier Madrazo, expolític i militant de la Germandat Obrera d’Acció Catòlica (GOAC), i, recentment, de Margit Eckholt, expresidenta de l’Associació Europea de Teologia Catòlica.
La Tribuna Joan Carrera és una iniciativa conjunta del Grup Sant Jordi, del diari El Punt Avui i de 20 entitats i institucions d’Església catalana que signen aquest missatge. L’objectiu dels col·loquis és analitzar la situació actual del cristianisme a Europa i al món, difondre les experiències de diàleg, comunicació i participació social i, en definitiva, potenciar la presència del fet religiós en la societat catalana.