La Universitat Abat Oliba CEU abordarà en un congrés els “riscos i potencialitats” del món digital entre els menors

cropped-fav.png
Nils Huenerfuerst | Unsplash

‘Els menors en el món digital: riscos i potencialitats’. Aquest és el tema del Congrés Internacional sobre els Drets de la Infància organitzat per la Càtedra UNESCO en Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural de la Universitat Abat Oliba CEU. L’esdeveniment, que se celebrarà el pròxim dimecres 22 de novembre a l’Aula Magna de la mateixa universitat, arribarà enmig d’un creixent debat social sobre l’ús dels telèfons mòbils entre els menors i la presència d’altres pantalles i dispositius electrònics en centres d’ensenyament.

Així, el congrés abordarà la relació entre digitalització i infància des de tres perspectives: desenvolupament del menor, educació i ciberassetjament i ciberdelinqüència. Una temàtica que, com ha subratllat l’organització, està connectada amb la inquietud de les famílies. 

Després de les paraules de benvinguda, a les 9:20 hores tindrà lloc la conferència inaugural del congrés, que serà per via telemàtica i anirà a càrrec del director de l’Observatori per a la Promoció de l’Ús Saludable de la Tecnologia EducaLike, Guillermo Cánovas. La seva ponència donarà pas tres taules rodones en què intervindran una dotzena d’experts de diferents àmbits per abordar temes com ‘El nen i l’Educació 2.0’, ‘Desenvolupament del xiquet en l’entorn digital’ i ‘El xiquet com a víctima o agressor’. 

Les conclusions del congrés seran exposades a les 16:30 hores i aniran a càrrec de Xavier Puigdollers,  advocat i membre de la Càtedra UNESCO de la UAO CEU, i de Carmen Parra, directora de la Càtedra UNESCO de la UAO CEU.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia