La UNESCO prorroga la seva càtedra sobre pau, solidaritat i diàleg cultural a l’Abat Oliba

cropped-fav.png
La Universitat Abat Oliba CEU és una universitat privada catòlica, situada a Barcelona. | Wikimedia Commons

La Càtedra UNESCO en Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural continuarà dos anys més a la Universitat Abat Oliba CEU. Ho farà després d’un acord entre ambdues parts que té la intenció de prorrogar-la, com a mínim, fins al 30 de juny de 2025, quan faci vuit anys de la seva aprovació a la UAO CEU.

Així, doncs, aquesta càtedra, dirigida per la doctora Carmen Parra, continuarà emmarcant-se dins del Programa University Twinning and Networking Scheme (UNITWIN), un instrument impulsat des de fa 25 anys per crear xarxes entre diverses universitats d’arreu del món amb l’objectiu d’intercanviar coneixements diversos en benefici de la cooperació i la solidaritat.

Un dels resultats més notables d’aquesta càtedra, durant els darrers anys, ha estat la publicació del llibre El llarg camí a la Pau. Cap a una cultura de prevenció, el qual recull el primer estudi sobre com han contribuït les diverses institucions de les Nacions Unides en la cultura preventiva de la pau. D’altra banda, en ella s’han promogut diverses activitats per promoure una cultura de la pau totalment integral; això ha estat possible a través de jornades anuals dedicades als drets de la infància, a la responsabilitat social empresarial o als drets humans.

A més, des d’un punt de vista polític, aquesta càtedra ha tingut presència en la modificació de la legislació catalana sobre discapacitat. Això va ser després d’establir una col·laboració acadèmica i institucional amb la Direcció General de Dret, Entitats Jurídiques i Mediació de la Generalitat de Catalunya.

Llegir més sobre:

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia