La Jornada RELIG 2024 reflexionarà sobre l’impacte social del diàleg interreligiós a Catalunya

cropped-fav.png

La sala d’actes de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya acollirà el pròxim 29 d’octubre una nova jornada de recerca anual RELIG, organitzada per la Direcció General d’Afers Religiosos per a promoure la reflexió en matèria de diversitat religiosa des del vessant teòric i pràctic.

Sota el títol “L’impacte social del diàleg interreligiós”, l’activitat es desenvoluparà amb una ponència marc, la presentació de dos estudis sobre el tema elaborats enguany i dues taules rodones sobre experiències de diàleg interreligiós des de diferents territoris i d’entitats que treballen en el foment del diàleg interreligiós i interconviccional.

El curs, d’inscripció gratuïta en aquest enllaç, està adreçat al personal de la Generalitat de Catalunya i el seu sector públic institucional; concretament, al personal que ha de planificar serveis públics o atendre persones d’orígens culturals i de religions diverses; personal investigador en matèria d’afers religiosos i personal vinculat al teixit associatiu religiós. També és obert a personal de sindicatures, universitats i parlament.

Els objectius seran conèixer els fonaments del diàleg interreligiós com a resposta a conflictes i com a generador d’espais de convivència i de superació de les desigualtats socials; visibilitzar els projectes de recerca impulsats en l’àmbit del diàleg interreligiós i les experiències de foment del diàleg interreligiós de diversos territoris; i compartir la feina d’entitats nacionals i internacionals que treballen des del diàleg interreligiós.

Investigacions i experiències en diàleg interreligiós

El programa començarà a les 9:30 h amb la benvinguda i presentació institucional a càrrec del director general d’Afers Religiosos, Ramon Bassas. Seguidament, tindrà lloc la ponència inaugural, que impartirà el teòleg, historiador de les religions i filòsof Francesc Torradeflot.

A les 10:20 h serà el moment de la presentació dels projectes de recerca i foment del diàleg interreligiós RELIG 2023-2024, que han comptat amb el suport d’Afers Religiosos. El primer d’ells serà DIALOCAT, iniciativa d’Alba Sabaté i Valentina Laferrara que proposa analitzar les propostes de diàleg interreligiós i interconfessional a Catalunya i veure com influeixen en el respecte, la promoció i la garantia del dret a la llibertat religiosa i de consciència al país.

El segon projecte serà ‘Diàleg interreligiós i interconviccional i acció comunitària: indicadors, condicions i orientació‘, de Miquel Àngel Essomba, de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Després d’un torn de paraules i d’una pausa, el curs continuarà amb dues taules rodones. La primera serà moderada per Anna Massallé, d’Afers Religiosos, i durà per títol ‘Experiències territorials de diàleg interreligiós‘. Els ponents seran Mercè Biosca, de l’Associació Diàleg Interreligiós de Sabadell, Eva Torres, del Grup de Diàleg Interreligiós de Manresa, Moussa Zinebi, del Grup de Diàleg Interreligiós i Interconviccional de Vilanova i la Geltrú.

La segona taula rodona serà ‘El treball des de les entitats en el foment del diàleg interreligiós’. Moderada per Agustí Iglesias, comptarà amb la participació de Sergio Arévalo, codirector de l’Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós (AUDIR), Mohamed Halhoul, president del Grup de Treball Estable de les Religions (GTER) i Joan Hernández, secretari general de Religions for Peace Europa (RfP).

La jornada acabarà a les 13.45 h, amb una darrera intervenció de Ramon Bassas.

Llegir més sobre:

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia