Aquest dimecres 23 d’abril, Arrels Fundació ha celebrat un Sant Jordi ple de color, creativitat i solidaritat, oferint una jornada d’activitats i propostes que han posat en valor la dignitat i el talent de les persones que han viscut al carrer. La diada ha estat marcada per la presència de dues parades, una al carrer Ample i una altra al carrer Villarroel de Barcelona, on s’han ofert roses fetes a mà, llibres, activitats d’artesania i molt més.
Un dels elements emotius d’aquesta edició ha estat l’homenatge al Peter, artista vinculat a Arrels que va viure al carrer i va morir fa uns mesos. Les roses d’enguany s’han dissenyat a partir dels teixits pintats per ell: “Li dèiem que les roses són vermelles i ell les pintava de tots colors”, ha explicat la Rocío, responsable del taller. Amb aquest llegat, Peter ha deixat una empremta que ha donat vida a unes roses úniques i simbòliques.
A més de les roses, Arrels ha posat a disposició del públic llibres que sensibilitzen sobre el sensellarisme. Entre les novetats més esperades, hi ha la reedició de la novel·la gràfica Miguel, 15 años en la calle, de Miquel Fuster; el recull de relats Segona vida, de Toni Ayala, i altres publicacions com ara Cent x cent carrer, Vaig dormir al carrer i Una història diferent, que ajuden a entendre millor la realitat de les persones sense llar.

La celebració també ha inclòs rutes de sensibilització per Ciutat Vella, guiades per persones que han viscut al carrer i voluntaris de l’equip d’Arrels. Els participants han conegut de prop els murals del projecte #Visibles i han escoltat testimonis que posen rostre i veu a una realitat massa sovint ignorada. Les rutes han conclòs al taller-botiga d’Arrels, on han pogut veure de primera mà els productes artesanals elaborats amb cura i compromís.
Enguany, moltes entitats i centres educatius han volgut sumar-se a la causa. Escoles com ara la Frederic Mistral i Jesús Maria Tamarit, empreses com ESADE o Zurich, i institucions com l’Hospital Vall d’Hebron han col·laborat organitzant parades solidàries i adquirint roses i artesania d’Arrels. També ha destacat la participació del grup Mishima, que ha dedicat la seva Nit de les roses a la Fundació.
Amb aquesta festa de la cultura i la solidaritat, Arrels ha tornat a demostrar que cada acció compta per fer possible un futur on ningú dormi al carrer. Les roses, llibres i artesanies d’aquest Sant Jordi han estat molt més que regals: han estat símbols d’esperança, memòria i dignitat.
