“La fam a Madagascar és estructural i hem de fer tot el possible per eliminar-la”

cropped-fav.png
Un grup de nens i nenes d'aquesta regió, greument afectada per la fam. | Malària 40

Els infants de Madagascar necessiten ajuda. Aquest és l’últim dels missatges d’emergència que ha enviat durant aquest mes de novembre el pare paül i missioner en aquest punt del mapa, Fermín Maroto (Burgos, 1942) a l’ONG Malària 40, que desenvolupa, des de Castelldefels, projectes d’ajuda sanitària, educativa, alimentària i social dirigida a aquest país. Com a resposta, i lluny de quedar-se impassible, l’entitat ha reactivat els mecanismes de suport per enviar-hi una nova alenada econòmica.

La primera de les accions es portarà a terme el pròxim diumenge 26 de novembre. Un espectacle benèfic, que començarà a les 18:00 hores, farà pujar a l’escenari del Teatre Plaza de Castelldefels un dels majors imitadors de Michael Jackson, el nom artístic del qual és Fabian Impresionator. Aquest esdeveniment permetrà que Malària 40 pugui continuar recaptant diners per mitjà del preu de les entrades, de 10 euros, i de dues vies més: de Bizum (608900906) i del número de compte ES31 1491 0001 2130 0006 3465.

“Prega per mi, no sé si ho suportaré”

Cristina Cama, presidenta de Malària 40, va rebre fa uns dies un missatge que cataloga de “dur i poc esperançador” al seu telèfon mòbil. Era de Fermín Maroto. Després de passar uns mesos a Castelldefels, aquest missioner va tornar a Madagascar, més concretament a la regió d’Androy, al sud del país, per continuar oferint el seu coneixement i les seves forces per ajudar aquesta societat des d’un punt de vista pedagògic i cultural, com ara a les seves escoles. “Em va dir, un cop allà, que pregués per ell i per l’estat de la població: molts infants, per exemple, es passen dies sencers sense menjar cap àpat“, assenyala. “La fam, ara, ja és estructural”.

Maroto, al costat de dos educadors de la zona. | Malària 40

En un país on, segons indica el prevere missioner, “no es rep cap mena d’aliment per part del Programa Mundial d’Aliments (PMA) des del 2019”, l’escenari és desolador: una terra sense carreteres al sud d’una illa enmig de l’oceà Índic, amb un govern “lent en actuar”, precisa Cama, i on la comunitat internacional fa tres dècades que finança projectes “que no han deixat gaire empremta”. I, al final d’aquesta cadena d’infortunis, més d’un milió de persones en estat de desnutrició.

La salut i l’educació estan sent violades a Madagascar, i, al poblat on es troba el pare Maroto, molt més”, resumeix la catalana, que espera convertir l’activitat del 26 de novembre en un nou impuls per a la setantena d’infants que sobreviuen en aquest poblat del territori d‘Ambovombe: “Si acabem omplint les 400 butaques del Teatre Plaza —pronostica Cama—, ens assegurarem que els diners recaptats serveixin, íntegrament, per garantir el menjar i l’educació de tots aquests nens i nenes durant molts dies”.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia