Ajuda a l’Església Necessitada assenyala la falta de sacerdots com “un dels principals desafiaments del catolicisme al Perú”

cropped-fav.png
Ordenació d'un capellà per a l'Amazònia peruana l'any 2021. | Conferència Episcopal del Perú

Amb motiu del viatge apostòlic que va fer el papa Francesc al Perú el gener de 2018, aquest es va referir al país com una “terra ensantada” en relació amb el naixement de personatges rellevants del catolicisme com ara Santa Rosa de Lima, San Martín de Porres, San Juan Macías, Santo Toribio de Mogrovejo i San Francisco Solano. Aquest és un motiu de pes perquè “l’expressió de la fe estigui present en tot el territori peruà”, fins i tot en aquells indrets més apartats i de difícil accés per la seva complicada orografia.

Aquestes són les paraules que ha utilitzat Luis Vildoso, el responsable de projectes al Perú que impulsa Ajuda a l’Església Necessitada, per parlar, en una entrevista publicada per aquesta fundació pontifícia, sobre la tasca que desenvolupa el seu equip en indrets de l’Amazònia on, en comptes de sacerdots i religioses, tan sols hi ha “persones laiques que celebren la litúrgia de la paraula i, per això, esdevenen herois i guardians de la fe en cada comunitat”, ha observat Vildoso.

Algunes d’aquestes regions són la vicaria de Yurimaguas i les prelatures de Moyobamba i d’Huancané. En aquest sentit, “l’Església és present on no hi és cap altra institució i ha jugat un rol fonamental en l’evangelització a l’Amazònia peruana, als Andes del sud i en algunes zones de la perifèria urbana”, ha subratllat l’entrevistat.

Vildoso també ha volgut esmentar els centenars de missioners d’arreu del món que constantment visiten el país per posar-se al servei dels peruans més necessitats sense estar-hi exempts de riscos de primera magnitud: “Són persones que arrisquen la seva vida tot havent de travessar carreteres amb grans precipicis a la vora i sense asfaltar, i suportant les inclemències dels climes extrems del país”.

“Un primer desafiament és que a tots els llocs que hem visitat hi ha una gran manca de clergues i de personal religiós. El segon desafiament és el contrast entre la riquesa cultural i de recursos naturals amb la injustícia social i la desigualtat. Enmig d’aquesta realitat dolorosa, l’Església està evangelitzant, promovent valors i mirant d’acompanyar aquestes persones”, hi ha afegit Vildoso.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia