Hollerich obre la segona setmana de l’Assemblea sinodal: “Tothom està convidat a formar part de l’Església, fins i tot els que molesten”

cropped-fav.png

Després d’un dia de descans, aquest dilluns ha començat la segona setmana de la XVI Assemblea General Ordinària del Sínode després que el papa Francesc obrís oficialment els debats el passat divendres. Ha estat el cardenal luxemburguès Jean-Claude Hollerich, Relator General del Sínode, l’encarregat de detallar l’informe introductori de la jornada, que durant aquest dilluns ha versat sobre la secció B1 de l’Instrumentum laboris (document de treball) en una sessió marcada per l’anunci d’alguns casos positius de coronavirus entre els presents.

Amb la idea de reflexionar sobre les possibilitats que té l’Església d’aconseguir una major unió amb Déu i una unitat més forta del gènere humà, Hollerich ha tornat a recordar, en una nova sessió sinodal que no ha comptat amb la presència del Papa Francesc, recollint les paraules del papa Francesc durant el seu viatge a Lisboa el passat mes d’agost, que a l’Església hi té cabuda tothom, “fins i tot els que molesten“, com ha remarcat. Una concepció d’agrupar totes les veus que ha de permetre, ha dit, que el món eclesiàstic “es comporti com Déu i doni testimoni del seu amor per tot el món, sense voler ser com un club amb una sola identitat”, ha insistit.

“Hem de pensar, hem de reflexionar, però la nostra reflexió no ha de prendre la forma d’un tractat teològic o sociològic. Hem de partir d’experiències concretes, la nostra personal i tota l’experiència col·lectiva del Poble de Déu que hem tingut durant la fase d’educació”, ha afirmat el purpurat referint-se a la sessió del passat divendres.

Aquest mètode d’assemblea sinodal, amb taules rodones d’onze persones i en el qual participen per primer cop un nombrós grup de dones i membres no bisbes, té com a objectiu fomentar el diàleg, amb arguments programats i experts preparats per a consultes i per acompanyar els arguments. El reglament estableix que es redacti un informe on es condemnin els punts de la discussió. Així, doncs, els membres de tots cercles menors votaran i es buscarà una majoria absoluta per establir-ne un consens. Després, l’informe final necessitarà tenir l’aval d’un consens representat per dos terços de l’assemblea en ple.

Llegir més sobre:

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia