“Hem sortit a beneir la palma a la plaça, mentre de fons s’escoltaven les bombes”

cropped-fav.png
La parròquia de la Sagrada Família, en una imatge d'arxiu.

L’esperança que aquest any sigui el primer i l’últim celebrant el Diumenge de Rams sota el soroll de les bombes va ser el desig compartit pels centenars de fidels que, des de la parròquia catòlica de la Sagrada Família de Gaza, on es troben refugiats, van voler encetar els actes tradicionals de la Setmana Santa. Tots ells van poder participar, d’una banda, en una processó per beneir les palmes a la plaça que hi ha davant el temple, i, de l’altra, en una missa al seu interior, celebrada pel vicari patriarcal, el pare Youssef Asaad, tal com relatava la germana Nabila Saleh, de l’Institut de les Germanes del Rosari de Jerusalem, a l’agència d’informació religiosa SIR.

“Ens van donar una paraula d’esperança i pau i tots vam pregar perquè l’any vinent puguem tenir una Pasqua sense guerra. Hem de mantenir-nos ferms en la fe perquè és l’únic que tenim”, manifestava la germana, que en la mateixa publicació es referia al retorn de l’exèrcit israelià al nord de la Franja de Gaza, “molt a prop del nostre barri”.

A pesar de les circumstàncies adverses amb què la parròquia conviu, s’espera que els ritus del Tridu Pasqual, és a dir, des del Dijous Sant fins a la Vetlla Pasqual, se celebrin en horari de tarda “per motius de seguretat” i, a més, per permetre que els cristians de la parròquia ortodoxa grega de Sant Porfiri “es puguin unir a la nostra pregària”, admetia aquesta monja, que relata habitualment el dia a dia de totes les persones que es troben subsistint als embats de la guerra en aquesta parròquia des de l’octubre passat.

“Mentre agitàvem les palmes durant la processó —explicava Saleh—, érem molts els que pensàvem que l’experiència que ens ha tocat viure no és pas un joc“. “Des de fa sis mesos vivim en un calvari continu, però estem segurs que tot això s’acabarà. Déu és el veritable Senyor de la història i no els homes. Continuarem pregant i demanant a Jesús que posi paraules i gestos de pau al cor dels poderosos que lluiten entre ells. Creiem que Gaza tornarà a aixecar-se en pau i harmonia. Que el món escolti el nostre crit i pregui per la pau a Pasqua!”, concloïa la monja.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia