“Deixeu-nos obrir les orelles a la Paraula divina per acollir-la i custodiar-la, perquè transformi els nostres cors en tabernacles de la seva presència, en llars acollidores per a les persones que estan cansades i necessitades d’esperança”. Aquesta és la petició que ha fet aquest dimecres, durant la catequesi de l’audiència general dels dimecres, el papa Francesc en glossar la missió de la Mare de Déu.
“Maria acull el Verb en la seva pròpia carn i es llança així a la missió més gran mai confiada a una criatura humana”, ha remarcat el Papa. “Es posa al servei, no com a esclava, sinó com a col·laboradora de Déu Pare, plena de dignitat i autoritat per administrar, com farà a Canà, els dons del tresor diví, perquè molts en puguin treure’n profit abundantment”, ha afegit.
Aquesta és la lliçó que Francesc va convidar a acollir a l’audiència general, la de buscar dins de cadascú “la invitació a confiar totalment en Déu” i, com la mare de Jesús, “abandonar-se, obeir i fer espai” a l’anunci que ha rebut de l’àngel.
A l’hora de les salutacions als pelegrins que omplien l’Aula Pau VI, ha recordat la celebració de la Setmana de la Unitat dels Cristians, assenyalant que “aquesta unitat no és fruit dels nostres esforços, sinó un do que hem de demanar al pare perquè el món cregui en Crist Salvador”.
Als pelegrins de llengua xinesa, els va animar “a manifestar sempre amb alegria la seva fe en Crist”, i, als polonesos, els va demanar no oblidar els ucraïnesos, que estan patint la guerra, ha assenyalat, instant a tenir de manera especialment presents “als avis i les àvies”.
Després de mostrar el seu dolor per les víctimes de la tragèdia dels incendis de Los Ángeles, el Papa ha reiterat la seva petició de no oblidar “la martiritzada Ucraïna, no oblidem Palestina, Israel, Myanmar… Preguem per la pau, la guerra sempre és una derrota”, ha afegit.
“Ahir vaig trucar, ho faig cada dia, a la parròquia de Gaza. Estaven contents. Allà hi ha 600 persones, i em van dir ‘avui hem menjat llenties amb pollastre’. Això és una cosa que en aquests temps no estaven acostumats a fer; fins ara només menjaven alguna verdura… I estaven contents”, ha remarcat, abans de tornar a insistir en el seu prec: “Preguem per la pau, no ho oblidin, la guerra sempre és una derrota. Qui guanya amb les guerres? Els fabricants darmes. Si us plau, preguem per la pau“.
Article publicat per José Lorenzo, en col·laboració amb ‘Religión Digital‘