Extremistes del Pakistan cremen esglésies i cases arran d’una profanació de l’Alcorà: “Hi ha cristians que no saben què fer ni on anar”

cropped-fav.png
Estat en què va quedar una de les esglésies que han estat atacades. | ACN

Profanar i blasfemar l’Alcorà pot sortir car al Pakistan. Després de saber-se que un treballador del servei de neteja d’un recinte privat, anomenat Saleem Masih, ho va fer fa uns dies, aquest fet va desencadenar, el passat dimecres, a la localitat de Jaranwala, una reacció en cadena per part dels bàndols musulmans més extremistes d’aquest territori, esperonats per un líder religiós local.

A conseqüència del succés, prop de quinze esglésies, entre les quals hi ha l’Església de l’Exèrcit de Salvació i l’Església Catòlica de Sant Pau, i diverses cases van ser devorades per les flames, convertint-se en l’objectiu de l’atac perpetrat per part d’una multitud de persones fanàtiques envers la minoria cristiana, que, al país, només representa l’1,27 % de la població segons l’últim cens que s’hi ha fet.

Tenint en compte les controvertides lleis de blasfèmia del Pakistan, qualsevol persona declarada culpable d’insultar algun element relacionat amb l’islam pot ser empresonada i, fins i tot, condemnada a mort. Tot i que les autoritats encara no han executat formalment una condemna a mort per blasfèmia, diverses persones, la majoria cristianes, han passat anys en el corredor de la mort després d’enfrontar-se a acusacions, les quals, segons han manifestat elles mateixes, són falses.

El pare Abid Tanveer, vicari general de la diòcesi catòlica de Faisalabad, ha manifestat, en unes declaracions recollides per Ajuda a l’Església Necessitada, que la situació continua sent insegura, per bé que hagin passat uns dies des que es van produir aquestes accions: “La situació ha estat molt aterridora. Els cristians estan molt espantats. Si us plau, reseu per la nostra gent, reseu perquè les seves vides siguin protegides”, ha demanat. A més, ha comentat que moltes persones cristianes han perdut totes les seves pertinences i, segons apunta aquest sacerdot, “no saben què fer ni on anar“.

Llegir més sobre:

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia