Església pel Treball Decent celebra 10 anys amb una jornada reivindicativa per la dignitat laboral

cropped-fav.png
Mobilització de la plataforma Església pel Treball Decent. | Foto: ETD

“Per tu, per mi, treballo decent”. Aquest és el lema de la Jornada Mundial pel Treball decent, que 7 d’octubre celebrarà la plataforma Església pel Treball Decent per reivindicar que la recerca del bé comú ha de ser l’objectiu principal de la societat i dels representants polítics responsables d’impulsar mesures que garanteixin les condicions necessàries perquè tothom pugui gaudir d’una vida digna.

La jornada coincideix enguany amb el desè 10è aniversari d’aquesta xarxa eclesial, que està integrada per Càritas, la Conferència Espanyola de Religiosos (CONFER), la Germandat Obrera d’Acció Catòlica (GOAC), Justícia i Pau, la Joventut Estudiant Catòlica (JEC) i la Joventut Obrera Cristiana (JOC).

“El treball indecent no només afecta la vida de les persones treballadores, sinó que també soscava la seva dignitat i debilita la justícia social”, assegura la xarxa en un comunicat en què explica que els deu anys d’existència han de ser un moment per “fer balanç sobre el camí fet durant aquesta dècada i abordar els desafiaments que continuen pendents en la recerca de la justícia social”.

Església pel Treball Decent recorda que segons la Doctrina Social de l’Església, cada individu té dret a un treball digne que permeti desenvolupar-se plenament com a ésser humà. “La dignitat de la persona treballadora és innegociable i ha d’estar al centre de totes les decisions polítiques i econòmiques”, reivindica la plataforma, que considera “fonamental que es generin oportunitats de treball decent i es protegeixin i promoguin els drets laborals, sense excepció”.

Els actes davant la catedral de Barcelona

Per desè any consecutiu, les entitats d’Església que aplegades a Església pel Treball Decent faran aquest 7 d’octubre una escenificació que ajudi a reflectir el treball comunitari per un treball digne. La proposta, que tindrà lloc a les 19:45 h davant la catedral de Barcelona, consistirà en escriure en capses de cartó els reptes personals pendents en relació amb l’ocupació, com ara “seguretat a la feina” o “conciliació familiar”. Posteriorment, cada persona passarà la caixa a la persona més propera fent una cadena. Aquest “pas de testimoni” o “relleu” pretén simbolitzar que el treball decent és un tresor que val la pena ser compartit.

Abans d’aquest moment, a les 18:30 hores, el Museu Diocesà de Barcelona acollirà una taula rodona sobre les polítiques actives d’ocupació en la qual intervindran Tijan Kontec, jove amb experiència a l’atur, Saida Ehliluc, responsable d’ocupació i protecció social de CCOO Catalunya, i Juan José Torres, director general del Servei d’Ocupació de Catalunya.

La iniciativa Església pel treball Decent va néixer l’any 2014. Després d’una dècada d’existència, la xarxa assegura que recorda “amb gratitud totes les persones i institucions que han contribuït a aquesta causa” i es compromet a “continuar treballant per la dignitat i la cura de les persones treballadores”.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia