Els bisbes europeus es posicionen sobre la intel·ligència artificial: “Es pot rehumanitzar el mercat i redistribuir la riquesa”

cropped-fav.png
La benedicció històrica del Papa durant la pandèmia, a través d'un mòbil.

El Parlament Europeu s’ha vestit de gala per commemorar els trenta anys del mercat únic i analitzar els reptes del futur. Un d’aquests reptes és, sens dubte, la intel·ligència artificial. Precisament, el representant de la Comissió de Conferències Episcopals de la Unió Europea (COMECE) creu que, a més d’amenaces, la Intel·ligència Artificial conté també l’oportunitat de “rehumanitzar” el mercat únic europeu i “permetre una major redistribució de riquesa”. Són paraules del vicerector primer de la Universitat Abat Oliba CEU, Sergio Rodríguez López-Ros, que ha parlat en representació de l’organització que aglutina a les conferències episcopals de la UE.

Segons ha explicat Rodríguez López-Ros, la IA té un gran potencial per a transformar “tasques repetitives o perilloses i augmentar els marges, de manera que pugui haver-hi una major redistribució de la riquesa”. Durant la seva exposició, el ponent de COMECE ha remarcat que el mercat únic conté un valor en si mateix en la mesura en què encarna l’ideal que inspira a la UE: “la unió en la diversitat”. En aquest sentit, ha evocat paraules de Benet XVI en subratllar que “els europeus hauríem de posar més vegades en valor el fet de pertànyer no només a l’episodi polític més gran de la història, sinó al mercat interior més consolidat que hagi vist la humanitat”. Així, en tant que el mercat comú és peça fonamental d’un projecte que ha propiciat dècades de pau, es pot afirmar que “haver construït el mercat interior més integrat de la història és també un exercici de dignitat“.

La intervenció del vicerector primer de la UAO CEU s’ha produït en la sessió “Diàleg Article 17 sobre el 30 Aniversari del Mercat Únic Europeu: assoliments aconseguits i reptes futurs“. Rodríguez ha parlat en la taula rodona que ha portat per títolEl Mercat Únic Europeu com a eina del progrés social i la inclusió: altres necessitats per a fer costat a les persones, eliminar barreres i no deixar a ningú darrere”.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia