Els bisbes de la Conferència Episcopal Regional de l’Àfrica del Nord (CERNA) condemnen l’ús de la Bíblia per justificar la colonització i annexió de territoris, en referència al conflicte a Terra Santa. Ho expressen en un una carta adreçada a les seves comunitats en la vigília del nou any litúrgic que és a punt de començar. Els prelats insisteixen que no es pot legitimar la usurpació d’un territori mitjançant textos sagrats, destacant el dret del poble palestí a viure en pau i amb justícia.
En el text, signat pel cardenal Cristóbal López, arquebisbe de Rabat i president dels bisbes del nord de l’Àfrica, així com per altres representants eclesiàstics de la regió, es fa una crida a “distingir entre governs i pobles”. Els seus autors afirmen que “el govern d’Israel no representa tot el poble israelià, igual que Hamàs no representa tot el poble palestí”. A més, recorden que Terra Santa, lloc on va néixer i va predicar Jesús, està devastada des de fa més d’un any per un conflicte que causa víctimes, desplaçaments massius i destrucció.
Els bisbes denuncien que “tota una població és presa com a ostatge, privada de cures, aliments i drets fonamentals”. Aquest conflicte, segons ells, ha estat progressivament trivialitzat fins a ser ignorat per gran part de la comunitat internacional; una situació que comparen amb altres crisis a l’Àfrica, Europa i el món.
D’aquesta manera, els prelats manifesten el seu compromís amb la pau, declarant-se contraris a tota guerra, violència i actes de terrorisme. Subratllen, així, la seva solidaritat amb totes les víctimes, independentment del bàndol al qual pertanyin, i fan una crida als governants implicats perquè treballin amb humilitat, respectin el patiment de l’altre i rebutgin l’odi, la venjança i la destrucció.
En l’esperit de l’Advent, els bisbes apel·len al valor del diàleg i la reconciliació com a única via per posar fi a aquest conflicte, i manifesten que la pau requereix escoltar l’altre sincerament, evitant qualsevol mena de provocació o domini.
Finalment, la CERNA reafirma la seva esperança en “un futur millor per a Terra Santa, on israelians i palestins puguin conviure en harmonia, respectant-se mútuament”. Amb aquestes paraules, els bisbes fan una crida universal a treballar per la justícia i la pau, no només a Terra Santa, sinó arreu del món.