Gabriela Serra, Martí Olivella i Llum Mascaray, els activistes cristians que van iniciar el passat 1 de febrer a Barcelona una vaga de fam per la pau a Palestina, han enviat una carta a José Manuel Albares, ministre d’Afers Exteriors, per explicar-li els motius de la protesta i demanar-li una resposta.
L’objectiu principal d’aquesta iniciativa de noviolència, que va ser anunciada per primer cop en una roda de premsa a l’Església de Nostra Senyora de la Victòria, és incidir en el Govern espanyol perquè “posi fi al comerç d’armes amb Israel” i “doni suport a la denúncia de Sud-àfrica contra Israel pel genocidi a Gaza davant la Cort Internacional de Justícia de l’ONU”.
En aquest cinquè dia de vaga, els activistes també han fet una crida a la ciutadania per a “inundar de cartes” el Ministeri d’Afers Exteriors. Per facilitar aquesta acció col·lectiva de suport a la iniciativa, han publicat a la seva web els detalls sobre com procedir a la tramesa, que aniria dirigida al ministre Albares.
“Cal fer arribar una allau de cartes directament al ministre d’Afers Exteriors, i cadascú pot fer-ho de forma fàcil, tot enviant-li la mateixa carta enviada pels vaguistes junt amb el manifest el 5 de febrer”, expliquen al seu lloc web, tot afegint els documents necessaris i recordant que aquells qui vulguin podran afegir-hi una carta personal o de grup exposant els seus propis motius.
Serra, Olivella i Mascaray, de 72, 69 i 68 anys respectivament, han estat vinculats al llarg de la seva trajectòria vital amb diferents moviments en l’àmbit de la pau i la justícia social. En l’acte d’inici d’aquesta protesta pacífica van comptar amb l’assistència d’un públic nombrós i les intervencions de suport de la Comunitat Palestina, La Fede.cat i l’Associació catalana de Jueus i Palestins.
Suport als objectius de la vaga
Atesa la crida dels vaguistes a les diferents entitats i col·lectius perquè organitzin actes per donar suport als objectius de la vaga de fam, Justícia i Pau Barcelona ha convocat per al pròxim divendres 9 de febrer una jornada de dejuni i reflexió per la pau.
L’activitat, que vol ser un exercici de “consciència col·lectiva”, segons ha explicat a Flama la directora de Justícia i Pau, Neus Forcano, tindrà lloc a seu de l’entitat, que entre les 10 i les 19 hores tindrà obertes les portes per compartir lectures de textos, impactes de les campanyes i, en definitiva, Afegir pressió, consciència i denúncia.
Mentre duri la vaga de fam, que finalitzarà quan els metges ho considerin oportú, es continuaran fent actes públics per visibilitzar la denúncia i les peticions adreçades al govern espanyol amb la finalitat de pressionar perquè lideri la iniciativa d’un alto el foc permanent a Gaza i la llibertat de totes les persones preses o captives, com a base per una solució negociada per al conflicte.