“El turisme massiu és la coartada de l’economia criminal”. És l’opinió que té sobre el turisme de masses l’arquitecta i activista política Itziar González, coneguda per la seva etapa com a regidora del districte de Ciutat Vella de Barcelona, i que recull el nou número de la revista Salillum, editada per l’Acció Catòlica Obrera. En aquesta publicació González no només reflexiona entorn de la turistització de les ciutats, sinó que també aporta el seu punt de vista sobre el paper del poder polític, així com l’Observatori Ciutadà contra la Corrupció que presideix.
En el mateix número, a més, s’analitzen les arrels cristianes inherents en la cultura de la pau i de la noviolència coincidint amb un moment d’intensificació bèl·lica al món; una qüestió que apareix il·lustrada a partir de fotografies elaborades a Gaza pel fotògraf David Segarra. La revista també destaca, a partir d’un treball redactat per la presidenta de l’ACO, Rocío Elvira, la celebració dels trenta anys del document “La Pastoral Obrera de tota l’Església”, aprovat per la Conferència Episcopal Espanyola (CEE).
L’editorial d’aquesta nou número recorda la figura del fotoperiodista Joan Guerrero i, en unes altres pàgines es publica un reportatge sobre les cruïlles que existeixen en països de Centreamèrica; s’aprofundeix en aquesta qüestió a partir d’una conversa amb el sacerdot jesuïta Ismael Moreno, d’Hondures. També, s’aprofundeix en el projecte FAR de la Fundació Salut Alta, amb seu a Badalona, una entitat que tracta de facilitar l’adaptació de les dones nouvingudes.
L’espiritualitat, en aquesta ocasió, s’aprofundeix per mitjà d’un Estudi d’Evangeli sobre el lavatori de peus de Jesús a càrrec de la consiliària Bene Bergareche. I es coneixen millor la Fundació La Vinya i el moviment europeu del Sud Tirol, KVW. La signatura d’opinió és obra de Luz Helena Ramírez, fundadora de MigrESS, que parla del nou pacte de migració i asil de la Unió Europea. Per últim, es presenten les assegurances ètiques com una alternativa responsable a les grans asseguradores.
Salillum es publica en català i també hi ha una edició en castellà (Luzysal). S’editen dues revistes a l’any que s’envien per correu postal a tota la militància i simpatitzants de l’ACO i també a totes aquelles persones que s’hi subscriguin. La Comissió de comunicació de l’ACO és la responsable de la publicació, que també compta amb un Consell Editorial que proposa les principals línies de contingut.