El rabí en cap de Roma lamenta la “barreja de discursos polítics i religiosos” en el context de la guerra a Terra Santa

cropped-fav.png
Riccardo Di Segni, en una fotografia del 2011. | Wikimedia Commons

La comunitat jueva viu “decebuda” amb l’Església catòlica des que va iniciar-se la guerra a Gaza. Ho està, segons unes declaracions del gran rabí de Roma recollides per Crux Now, per la manera com el Vaticà ha respost a la crisi a la Franja. Riccardo di Segni, com s’anomena aquest metge i representant del poble jueu a la capital italiana, s’ha mostrat així de crític en una entrevista radiofònica aquesta setmana. Una actitud que ja va manifestar el passat 17 de gener amb motiu de la seva participació en un acte ecumènic promogut per la Conferència Episcopal Italiana a la Universitat Gregoriana de Roma.

En aquella ocasió, el rabí, que ha protagonitzat un paper clau en les relacions catòliques i jueves des que ostenta aquest títol (fa 23 anys), es va queixar de l’existència d'”una teologia regressiva i una incomprensió substancial de la situació [que es viu a Gaza]” en el si de l’Església catòlica, per la qual cosa va parlar de “passos enrere” per referir-se a les relacions mantingudes per les dues parts, que convidava a reprendre.

Di Segni també va tenir arguments per defensar la idea que hi ha, segons va dir, “una barreja de declaracions polítiques i religioses que ens estan confonent i ofenent a tots”, algunes d’elles, puntualitzava, no només provinents del Vaticà, sinó també del Patriarcat Llatí de Jerusalem, és a dir, la circumscripció eclesiàstica de l’Església catòlica a Terra Santa i Xipre. Aquesta afirmació va estar acompanyada d’una crítica a la manera com el catolicisme utilitza el concepte de la pau: “No en té el monopoli“, va assenyalar.

Pel que fa a l’entrevista posterior a aquestes paraules, el rabí ha expressat la seva esperança d’obrir noves línies de diàleg amb l’Església catòlica per arribar, així doncs, a eliminar dels discursos utilitzats per la Santa Seu “qualsevol concepte expressat de manera incorrecta i que representi danys o perills“. “No es pot posar al mateix nivell algú que pateix un maltractament increïble i algú que està intentant eliminar els orígens i la repetició d’aquest abús”, ha exposat en referència a la violència que es viu a Terra Santa.

Llegir més sobre:

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia