El Monestir de Pedralbes obrirà de franc tots els dimarts i divendres fins al 13 de setembre amb activitats especials

cropped-fav.png
Panoràmica Monestir de Pedralbes I Flama

El Monestir de Pedralbes, un dels tresors arquitectònics i històrics més importants de Barcelona, obrirà les portes de forma gratuïta i sense reserva prèvia tots els dimarts i divendres fins al 13 de setembre. Aquestes jornades especials, conegudes com “L’hora màgica“, permetran als visitants accedir al recinte i gaudir de la bellesa i la tranquil·litat que ofereix un dels claustres gòtics més grans i harmònics del món.

Les exposicions i les sales annexes romandran tancades durant aquestes visites. Així i tot, dins “L’hora màgica” que s’oferiran una sèrie d’activitats especials a preus promocionals que enriquiran encara més la visita.

Algunes d’aquestes propostes seran De l’hort a la taula (dimarts 2 de juliol, de 18.30 a 19.30 h), que permetrà als participants descobrir els usos tradicionals de les plantes cultivades a l’hort del monestir. El fil de l’aigua (divendres 28 de juny, de 18.30 a 19.30 h)  explorarà la importància de l’aigua en la vida del monestir i el seu sistema de gestió. El claustre del monestir – Jardí simbòlic (divendres 5 de juliol, de 18.30 a 19.30 h) revelarà els significats simbòlics dels jardins del claustre. Herbarius – Plantes remeieres de l’hort medieval (dimarts 9 de juliol, de 18.30 a 20.30 h) oferirà una visió aprofundida sobre les plantes medicinals cultivades al monestir i els seus usos. Finalment, Plantes, remeis i apotecaris (dimarts 16 de juliol, de 18.30 a 19.30 h) donarà a conèixer els secrets de les plantes remeieres i la seva aplicació en la medicina tradicional.

Coneix les plantes medicinals cultivades al Monestir durant l’Hora Màgica I @Monestir de Pedralbes

Testimoni viu de la història de Barcelona i de l’espiritualitat de l’època medieval, el monestir va ser fundat l’any 1327 per la reina Elisenda de Montcada, amb el suport del seu espòs, fel rei Jaume II. És considerat com un exemple excepcional del gòtic català i ha estat habitat per monges clarisses pràcticament de manera ininterrompuda fins al 1983.

L’arquitectura de l’edifici és una mostra impressionant de l’estil gòtic català. L’església, amb els seus vitralls del segle XIV, diverses sepultures de famílies nobles i els tres cors (l’alt, el baix i el dels frares), ofereix un viatge a través del temps i la història. Un dels elements més destacats és el sepulcre de la reina Elisenda, que presenta dos vessants: el que dona a l’església, on apareix com a sobirana, i el que dona al claustre, on se la veu com a vídua i penitent.

El claustre de tres plantes és un espai ampli i harmònic, envoltat de cel·les de dia en què les religioses es retiraven per al seu recolliment personal. Aquest entorn, carregat de serenitat i espiritualitat, es manté com un dels millors exemples de l’arquitectura gòtica i ofereix una experiència única als visitants.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia