El Convent de Santa Clara de Manresa acull el primer sopar solidari amb aliments descartats

cropped-fav.png
Josep Roca, Joan Gòdia i Ada Parellada, durant la presentació de la campanya. | Slow Food Catalunya Central

La Sala Gòtica del Convent de Santa Clara de Manresa acollirà, aquest dimecres 2 d’octubre, el primer sopar de l’aprofitament Gastrorecup, organitzat per la Comunitat Slow Food de la Catalunya Central i destinat a persones i famílies amb pocs recursos econòmics.

La iniciativa, impulsada per la xef catalana Ada Parellada, compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la participació d’una cinquantena de restaurants catalans que oferiran àpats elaborats a partir d’aliments descartats del circuit comercial.

Amb l’objectiu de conscienciar sobre la importància de combatre el malbaratament alimentari al conjunt de la població i, en especial, al sector de la restauració, els aliments que es podran degustar es trobaran en un estat de consum perfecte, malgrat haver estat descartats per motius estètics o per excedent de producció.

De tots els sopars que Gastrorecup porta a terme a Catalunya, aquest serà l’únic que estarà cuinat de forma col·lectiva i, per tant, comptarà amb la participació dels cuiners de la Comunitat Slow Food de la Catalunya Central.

A la vetllada hi assistiran tant Ada Parellada i la monja dominica Lucía Caram, que ha ofert l’espai del Convent de Santa Clara perquè s’hi pugui celebrar l’esdeveniment. D’aquesta manera, la totalitat de la recaptació que s’obtingui serà destinada a la Fundació Convent de Santa Clara amb l’objectiu de donar suport a les seves iniciatives socials i culturals arreu del territori.

Llegir més sobre:

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia