El Consell Mundial d’Esglésies condemna l’atac contra l’hospital anglicà de Gaza i demana a Biden que aturi els bombardejos d’Israel

cropped-fav.png
Bombardeig sobre Gaza. | Wikimedia commons

Commoció i indignació en el Consell Mundial d’Esglésies (CMI) arran del bombardeig contra l’hospital anglicà Al-Ahli de Gaza, que aquest dimarts 17 d’octubre ha deixat centenars de morts i ferits. “L’atac equival a un càstig col·lectiu, que és un crim de guerra segons el Dret Internacional i la comunitat internacional ha d’exigir responsabilitats a Israel pels crims comesos contra civils”, ha expressat l’organisme a través d’un comunicat en què també ha afirmat que l’agressió és “contrària a tot el que exigeixen els valors monoteistes”, que impliquen “defensar la justícia, fer la pau i protegir la dignitat humana de tots els creats per Déu i a la seva imatge”.

L’organització ecumènica cristiana ha denunciat que es tracta d’una agressió “sense sentit”, ja que “anava dirigida contra un hospital de l’Església anglicana, on hi havia pacients i famílies sencers que buscaven refugi dels incessants bombardejos d’Israel”.

https://twitter.com/Oikoumene/status/1714379405999341798

Davant la imminent visita a Israel de Joe Biden, prevista per aquest dimecres, el CMI ha demanat al president dels EUA que “condemni aquest atroç atac, que demani al govern d’Israel que aturi el violent bombardeig de Gaza i obri un corredor humanitari”.

La matança, que ha coincidit amb la jornada de dejuni, pregària i abstinència per la pau a Israel convocada pel patriarca de Jerusalem, Pierbattista Pizzaballa, ha provocat la mort d’entre 300 i 500 persones. En el moment de l’explosió, segons diversos testimonis, hi havia unes 2.000 persones refugiades al recinte hospitalari pels continus atacs d’Israel. L’organització Hamàs ha culpat l’aviació israeliana d’haver provocat el bombardeig, mentre que Israel ha defensat que s’hauria tractat d’un coet mal dirigit per part de Hamàs.

El CMI ha manifestat també que el Pròxim Orient “ha estat testimoni de molta violència i vessament de sang”, i per això, “ha arribat el moment de demanar un nou enfocament de la pau basat en la justícia”. “La violència porta a més violència, i el vessament de sang porta a més vessament de sang. Que els tràgics successos de Gaza serveixin d’impuls per a una nova realitat en la qual palestins i israelians gaudeixin de pau, dignitat i seguretat”, ha demanat l’organització, que ha llançat un missatge als poders polítics de tot el món: “La pau ha de ser el nostre objectiu, però que per a aconseguir-la hem d’eliminar els motius d’animositat mitjançant el diàleg”.

Per la seva banda, el màxim representant de l’Església anglicana, Justin Welby, ha qualificat la massacre com “una pèrdua terrible i devastadora de vides innocents”. Així ho ha afirmat l’arquebisbe de Canterbury a través del seu compte a X, poques hores després dels fets. “L’hospital Ahli és gestionat per l’Església Anglicana. Ploro amb els nostres germans i germanes: si us plau, pregueu per ells”.

El líder anglicà ha retirat també la seva crida “perquè els civils estiguin protegits en aquesta guerra devastadora”. “Que el Senyor ha de donar tingui pietat”, ha demanat.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia