Esteve Camps va entregar el premi a Peio Sánchez. | Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya

El cinema que també porta al diàleg i la pau

cropped-fav.png
Redacció

El passat dijous, el capellà Peio Sánchez (Sant Sebastià, 1959) va recollir un dels reconeixements que més importància tindran en la seva carrera com a home d’Església i impulsor del cinema espiritual des de Catalunya, el Premi de Cinema Espiritual, convocat per la Direcció General d’Afers Religiosos i la Junta Constructora de la Sagrada Família.

En aquest sisè any del certamen, Sánchez es va convertir en el primer sacerdot en rebre una distinció que fins aleshores només s’havien emportat directors de cinema. Així, en pujar sobre l’entarimat dels Cinemes Verdi de Barcelona —on se celebrava la clausura de la Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya— el rector de la parròquia de Sana Anna de Barcelona no va dubtar a fer-ho acompanyat de diversos nois migrants vinculats a l’Hospital de Campanya, que ell mateix dirigeix.

En referència als joves, el guardonat va treure ferro als seus mèrits i va expressar que “les seves històries de superació són molt més fortes que les nostres, ja que, després de passar mitja vida entre pasteres, persecució i dificultats molt grosses, tenen el desig d’anar endavant”. Una raó de pes que va portar-lo a considerar el cas dels nois com “un exemple més important que el meu”, reconeixia el premiat.

Sánchez ha estat protagonista d’una trajectòria en què, a banda de prevere, destaca per ser director, en l’actualitat, del Departament de Cinema de la delegació de Mitjans de Comunicació de l’Arquebisbat de Barcelona, vicepresident de Signis-Espanya i membre de la comunitat ADSIS. Així és com ha pogut nodrir-se a fons d’un setè art espiritual que, tal com reivindicava després de rebre el guardó, també pot ser “una eina per avançar en el camí del diàleg interreligiós i la pau. Un compromís, aquest, que el mateix mossèn ha difós contínuament des dels inicis de la Mostra, que ja és, a parer seu, “el festival de cinema Catalunya més arrelat al territori“.

El guardó, consistent en una reproducció de l’estel de la façana del Naixement del temple de la Sagrada Família, va ser lliurat a càrrec del president delegat de la Junta Constructora de la Sagrada Família, Esteve Camps, per al qual Sánchez ha deedicat la seva vida “a teixir ponts entre cultures a través de la pantalla gran”. No va dubtar a assenyalar, finalment, que el prevere basc és i ha estat “un guia que ens porta a la comprensió i la tolerància, un arquitecte del diàleg“, va concloure.

Escriu el teu comentari

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

El més llegit d'aquesta setmana