El cardenal López convida musulmans i cristians a pelegrinar junts en el Jubileu per fomentar la fraternitat religiosa

cropped-fav.png
El cardenal López, durant una intervenció a la Tribuna Joan Carrera.

El cardenal arquebisbe de Rabat, Cristóbal López, ha convidat els fidels musulmans a pelegrinar juntament amb els cristians en el marc del Jubileu 2025 i fomentar la “fraternitat religiosa” dins dels objectius pastorals d’enguany de l’arxidiòcesi marroquina.

En una carta publicada pocs dies abans de la inauguració de l’Any Jubilar per part del papa Francesc el passat 24 de desembre, el cardenal justifica la iniciativa adduint que els musulmans són “sensibles al pelegrinatge” guiats pels seus mateixos principis, que dicten el viatge a la Meca. “Serà una ocasió per deixar espai a la pregària de cada expressió de fe i associar-hi un moment de compartir allò que fa les nostres vides, menjar i beure junts la bona aigua de la fraternitat”, diu López en la missiva.

L’arquebisbe de Rabat anima també els fidels amb el seu missatge a “prendre iniciatives conjuntes” i “compartir-les” als canals de comunicació diocesans i les xarxes socials per esdevenir, com diu el lema jubilar, “pelegrins de l’esperança”. “L’essencial —apunta— és fer créixer la nostra fe i exercir més vivament la nostra caritat i fraternitat envers els més febles, els sofrents i els aïllats, els marginats”.  

López, que va arribar a la diòcesi l’any 2017, fa una crida a “obrir cada vegada més” les comunitats cristianes “al coneixement de l’altre i a l’acolliment de les persones fràgils”. “Sortim també de les nostres esglésies, per anar a trobar els qui són diferents de nosaltres, dels nostres veïns, dels nostres germans i germanes musulmans que creuen i preguen d’una altra manera”, assenyala.

En la carta, que dona detalls als fidels sobre com viure el Jubileu, López recorda “el clima social, polític, econòmic i relacional” que “omple el món desesperança”. “La nostra casa comuna, desorientada, sembla no trobar més raons per a esperar un futur constructiu i orientat a la solidaritat”, diu. No obstant això, insisteix en la idea que “el gènere humà porta en ell les arrels de la justícia i de la pau, el desig de fraternitat i de reconciliació, i aquest bell fruit que és l’esperança”.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia