Daniel Arasa reflexiona en un nou llibre sobre el sentit del treball, dels diners i del lideratge

cropped-fav.png
Daniel Arasa. | Foto cedida per l'autor.

La importància del treball ben fet, de cuidar els detalls, de donar gràcies i de saber crear equips; la rellevància i eficàcia del prestigi professional, estar disposat a perdre oportunitats per motius ètics i la necessitat de recuperar el sentit del deure. Aquests són alguns dels conceptes sobre els quals reflexiona el periodista i escriptor català Daniel Arasa (Tortosa, 1944) en el seu llibre El mundo es de los que madrugan. 200 brochazos sobre trabajo, dinero y liderazgo (Ideas y libros).

Autor de més de 40 llibres de temàtica diversa, Arasa fa amb aquest nou assaig un cant al treball, que entén com un servei en el qual cal posar passió, reptar-se a si mateix, i mai estar de tornada. L’autor tortosí, de 79 anys, que ha treballat intensament al llarg de tota la seva vida, ha gaudit de la seva feina fins al punt que, com diu, “més que haver cobrat hauria d’haver pagat”. Per això defensa que la conveniència “d’esforçar-se per allò que es vol de veritat”.

El mundo es de los que madrugan és, segons l’autor, un llibre “deliberadament desordenat”. “No és un vademècum, ni un manual, ni un estudi sistematitzat, ni un text per a un curs universitari. És un doll d’idees i de suggeriments profunds sobre la vida professional, el lideratge, els diners, el descans, l’aprofitament del temps, les relacions humanes, la conciliació de la vida laboral i familiar”, explica Arasa, que amb aquesta nova publicació vol donar una visió pràctica del tema, sense formulacions acadèmiques, construida a base de “pinzellades” que en conjunt aconsegueixen un quadre harmònic, impactant i original. El resultat és una obra de capítols curts farcits d’anècdotes, experiències i cites interessants, que es poden llegir de forma aleatòria.

Arasa reivindica la idea que el treball té un sentit que va molt més enllà de ser un simple mitjà per a guanyar-se la vida. “El treball és fonamental en la realització de la persona i en el reconeixement de la seva dignitat, un servei a la societat i fins i tot un camí de santificació. No és un càstig, sinó que Déu va crear l’home perquè treballés”, conclou.

Daniel Arasa és periodista, doctor en Humanitats i Ciències Socials i enginyer tècnic químic. Pare de set fills, durant més de quaranta anys ha exercit com a periodista, d’ells, vint-i-sis com a redactor cap d’Europa Press de Catalunya. En l’actualitat, continua col·laborant en diversos mitjans i és Defensor Universitari a la Universitat Abat Oliba CEU, on va ser professor associat. També és promotor d’organitzacions familiars i culturals com la “Plataforma per la Família”, el “GEC” o “CinemaNet”.

Llegir més sobre:

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia