Ajuda a l’Església Necessitada fa una crida a les comunitats cristianes a pregar per la pau en moments de “violència, por i dolor”

cropped-fav.png
Estat en què van quedar alguns dels edificis perjudicats per l'atac de dissabte. | Getty Images

Les poblacions d’Israel i Palestina viuen dies complicats. Dissabte passat, nombrosos grups de combatents de Hamàs, organització palestina d’ideologia islamista i nacionalista nascuda per establir un estat islàmic a la regió històrica de Palestina (que comprendria els actuals Israel, Cisjordània i la Franja de Gaza, per on van accedir), van atacar violentament el poble d’Israel per terra, mar i aire. Una acció que, a banda de deixar sense electricitat ni aliments bon part dels seus residents, ja hauria provocat la mort d’un miler de persones, segons les darreres xifres. Del costat palestí, s’estima que els atacs aeris llançats per Israel han deixat més de 500 morts.

A propòsit d’això, la fundació pontifícia Ajuda a l’Església Necessitat (ACN, per les sigles en anglès), ha manifestat la seva preocupació per aquesta dramàtica situació, i ja s’ha posat a treballar per ajudar les famílies més damnificades a Terra Santa. “Com a presidenta executiva d’ACN, una fundació pontifícia que dona suport a l’Església perseguida i necessitada a tot el món, em sento profundament consternada i entristida per l’esclat de violència que sacseja aquella terra”, ha fet públic recentment Regina Lynch, que ha aprofitat per convidar totes les comunitats cristianes a pregar per la pau en aquests moments de “violència, por i dolor”.

“Orem amb fe i confiem que Déu escoltarà les nostres oracions i ens concedirà la seva pau. Orem amb amor i compassió perquè les nostres oracions arribin als cors de tots els involucrats en el conflicte i els inspirin a buscar camins de pau”, ha expressat Lynch, que s’ha mostrat convençuda que “l’esperança i perseverança” de les oracions “contribueixen a la construcció d’un futur millor per a Terra Santa”, un futur on, afegeix, “prevalguin la justícia, la pau i la reconciliació”.

“Ens recorda als pitjors moments de la nostra història”

Amb motiu d’aquest nou episodi de violència a Terra Santa, Pierbattista Pizzaballa, el Patriarcat Llatí de Jerusalem, una circumscripció eclesiàstica catòlica que es troba subjecta a la Santa Seu (i que engloba un territori format per Xipre, Jordània, Israel i Palestina), ha volgut fer públic aquestes últimes hores un comunicat on ha implorat el cessament de les hostilitats, tal com va fer el Papa Francesc el passat diumenge després del res l’Àngelus. “Es tracta d’una situació que ens recorda als pitjors moments de la nostra història recent, ja que les baixes i tragèdies amb què, tant palestins com israelites, han de bregar només crearan odi i divisió, i destruiran més i més qualsevol perspectiva d’estabilitat”, ha denunciat.

En la mateixa línia es va manifestar el cardenal i secretari d’Estat del Vaticà, Pietro Parolin, que va aprofitar el passat dilluns la seva participació en un congrés a la Pontifícia Universitat Gregoriana per definir l’atemptat de “terrible i menyspreable“. Unes paraules que va voler acompanyar d’una enèrgica reclamació perquè els implicats en aquesta ferotge represàlia israeliana decretin l’alto el foc definitiu.

Des del Vaticà, el cardenal arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, va publicar el mateix dissabte, dia dels atacs, una publicació a X en què reconeixia el dolor que suposa veure el sofriment humà que genera aquest escenari bèl·lic al Pròxim Orient. “Tots som germans i fills d’un mateix Déu”, va argumentar Omella abans de convidar els fidels a una intensa oració per la pau a Terra Santa.

Llegir més sobre:

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia