Cardenal Parolin: “La pau a Ucraïna haurà de ser una pau justa”

cropped-fav.png
El cardenal Parolin, durant una intervenció al Consell d'Europa. | Vatican Media

“La pau a Ucraïna haurà de ser una pau justa i haurà de tenir en compte els principis fonamentals, que són com els pilars que sostenen la casa”. Amb aquestes paraules es va referir un cop més al conflicte d’Ucraïna el secretari d’Estat de la Santa Seu, el cardenal Pietro Parolin, el passat dijous 6 de juliol davant les càmeres del programa Tg1 Rai, de la televisió italiana.

En una entrevista centrada en temes de màxim interès pel Vaticà com són les guerres, les migracions i les relacions internacionals, el purpurat va remarcar la importància de la delicada missió encarregada al cardenal Matteo Zuppi, que durant les darreres setmanes ha viatjat a Kíiv i Moscou per reunir-se amb representants d’Ucraïna i Rússia i intentar trobar camins de pau que ajudin a posar fi a la guerra entre els dos països.

El diplomàtic vaticà va explicar que la missió de Zuppi es va centrar sobretot en aspectes humanitaris com l’intercanvi de presoners i la repatriació de nens, cosa que requeria “requeria una interlocució amb Moscou”. “En aquest punt, les coses van anar força bé, en el sentit que el cardenal va poder veure Ushakov, el representant del president i també la senyora Belova. De fet, hi va haver dues reunions amb Ushakov, cosa que significa que aquesta atenció, aquesta voluntat i aquest interès de la Santa Seu han estat ben rebuts per part russa“, va confessar Parolin, qui també va afegir que pròximament caldrà “trobar mecanismes per aplicar les conclusions a què s’ha arribat, probablement amb l’ajuda d’alguna organització internacional que permeti posar en pràctica aquests resultats”.

Preguntat per les possibilitats de retorn dels nens ucraïnesos deportats a Rússia per la força, el cardenal va admetre que encara no s’ha arribat a aquesta fase, si bé s’estan intentant trobar els diferents mecanismes. “Si la cosa funciona, i esperem sincerament que sigui així, veurem repatriacions, però no sé en quina quantitat ni en quina mesura. Per a nosaltres això és important perquè aquests gestos humanitaris també poden ser vies i camins que condueixin a la pau. Per això es fa tant èmfasi en aquesta dimensió humanitària també com a ajuda per posar fi a la guerra”, va detallar.

Llegir més sobre:

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia